Nuci caju, beneficii neștiute pentru sănătate
Nucile caju, care au ajuns să fie apreciate și la noi în țară, au o serie de beneficii pentru sănătate.
Conțin magneziu, fosfor, calciu, seleniu, zinc, cupru, potasiu, vitamine, fier, fibre, proteine şi grăsimi sănătoase. Consumate cu moderaţie, aceste nuci oferă saţietate şi împiedică apariţia senzaţiei de foame. O porţie zilnică de 16-18 nuci caju crude conţine 5 grame de proteine şi 13 grame de grăsimi.
Datorită unui conținut ridicat de triptofan, au ajuns să fie considerate printre cele mai bune tratamente naturale împotriva depresiei. Triptofanul are capacitatea de a îmbunătăți starea psihică și de a scădea nivelul de stres.
Conform unei cercetări publicate în British Journal of Nutrition, consumul moderat de nuci reduce riscul de boli cardiace coronariene.
Un studiu apărut în publicaţia Obesity arată că persoanele care obişnuiesc să consume nuci caju şi alte oleaginoase de două ori pe săptămână au un risc mult redus de a se îngrăşa în comparaţie cu cele care nu includ aceste alimente în dieta lor.
[citeste si]
Conform eva.ro, numeroase cercetări arată că atunci când sunt consumate în cadrul unei diete echilibrate, nucile caju şi celelalte oleaginoase scad trigliceridele şi colesterolul rău.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News