”Nu va avea șansa de a fi singur pe traseu”. Partidul care poate urca la 20%, dar este amenințat: Va avea două ținte de atac
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto pexels ilustrativ
foto pexels ilustrativ
Un partid a obținut un scor foarte bun la alegerile din 9 iunie. Ce nu văd politicienii din vârf. 

”AUR a obținut un scor bun. Contrar tuturor poveștilor care se spun, AUR a obținut un scor bun spre foarte bun. Au crescut de la 9% la 15%, o creștere solidă, într-o campanie în care aproape nu s-au văzut. Nu au avut candidați la primării, comunicarea lor a fost underground. La alegerile viitoare, când inevitabil discuțiile se vor purta, toate temele lor vor bubui în spațiul public. Atunci, sigur va urca la 20%.” a spus profesorul Bogdan Teodorescu despre partidul condus de George Simion. 

Dar apare și o problemă. 

”Doamna Șoșoacă le poate face o problemă, le poate lua voturile. Dacă Șoșoacă intră în Parlamentul European, devine partid omologat, nu o ipoteză, poate să-și atragă membri, sponsori. 5% e altceva decât 4%. La 5%, înseamnă că poți să bagi acel partid în Parlament, ceea ce înseamnă foarte multe discuții. În acel moment, va avea două ținte de atac, una fiind Simion. El nu va avea șansa de a fi singur pe traseu” consideră analistul politic.

Vezi mai mult în video:  

La alegerile europarlamentare, AUR, conform ultimelor rezultate, a obținut 14,93%, iar SOS 5,03%. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel