Nu toţi austriecii din OVP se opun aderării României la Schengen. Othmar Karas: O blocadă nu rezolvă cu nimic numărul cererilor de azil
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Comisia Europeană
Facebook Comisia Europeană
Othmar Karas, membru al OVP, partidul de guvernământ din Austria, şi vicepreşedinte al Parlamentului European, critică alegerea Guvernului ţării sale de a bloca aderarea României la spaţiul Schengen. 

În Austria, mai mulţi politicieni, atât din opoziţia social-democrată şi liberală, cât şi din rândul Partidului Conservator, aflat la guvernare, au criticat, înaintea reuniunii de astăzi a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne al Uniunii Europene, poziţia Vienei de a se opune aderării României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen.

O blocadă Schengen nu rezolvă cu nimic numărul cererilor de azil şi nu are nimic de-a face în mod direct cu această problemă, afirmă Othmar Karas, membru al formaţiunii de guvernământ şi vicepreşedinte al Parlamentului European. Potrivit acestuia, amestecarea celor două subiecte este "iresponsabilă şi inexplicabilă", scrie Rador.

OVP, partidul cancelarului Austriei, anchetat pentru o presupusă fraudare a fondurilor de la companii și firme de stat

Partidul condus de Karl Nehammer este anchetat de procurori pentru o presupusă afacere care implică presa de partid.

Unele instituții și companii de stat ar fi cumpărat reclamă în presa deținută de OVP la prețuri de sute de ori mai mari decât cele normale, notează Der Standard.

Procuratura din Viena investighează cazul după o plângere anonimă care a continuat cu un audit al Curții de conturi.

OVP ar câștiga sume de bani din deturnarea fondurilor plătite pentru reclamă în propriile organe de presă.

Der Standard susține că instituțiile de stat controlate de OVP plăteau reclama în ziarele partidului la prețuri de 300 de ori mai mari decât cel al pieței. CITEŞTE AICI MAI MULTE

Eugen Tomac: Cancelarul austriac a respins orice argument raţional

Cancelarul austriac, Karl Nehammer, a respins orice argument raţional în ceea ce priveşte aderarea României la spaţiul Schengen, este concluzia transmisă de europarlamentarul Eugen Tomac după reuniunea Partidului Popular European (PPE) desfăşurată miercuri la Viena. 

A fost una dintre cele mai tensionate întâlniri politice la care am participat. Din păcate, acest om a respins orice argument raţional. A anulat orice a propus Comisia Europeană, a negat orice raport sau statistică. Pur şi simplu, a luat o decizie absurdă. Vrea doar să umilească România în mod inacceptabil, a scris eurodeputatul PPE miercuri seara pe Facebook.

Potrivit acestuia, liderul austriac insistă cu încăpăţânare asupra unor argumente ridicole. I-am spus direct, astăzi, că este foarte aproape de a fi cel ce va anula toată simpatia pe care românii au cultivat-o de-a lungul timpului în relaţia cu Austria, ţară pe care noi am privit-o cu multă încredere. Mai devreme sau mai târziu, România va intra în spaţiul Schengen, dar această palmă nemeritată nu va fi uitată uşor de cei peste 20 de milioane de cetăţeni români, a mai scris Tomac.

Mai mulţi eurodeputaţi români au participat miercuri la reuniunea PPE pe tema migraţiei de la Viena alături de liderul grupului PPE în Parlamentul European, Manfred Weber, şi la care a participat şi cancelarul austriac Karl Nehammer.

La reuniune s-a discutat şi chestiunea aderării la Schengen a României. Discuţia despre aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen nu este una politică, ci o chestiune de securitate, a declarat cancelarul austriac într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele PPE, Manfred Weber, după reuniune.

'Nu cred că am fost auziţi corespunzător la Bruxelles, dar Austria a trebuit să facă faţă la peste o sută de mii de migranţi, dintre care 75.000 nu au fost înregistraţi niciodată. Prin urmare, avem oameni care trec graniţele cu miile. Nimeni nu ştie de unde vin, dacă sunt înarmaţi sau nu, dacă sunt traficanţi de droguri sau de fiinţe umane. Aşadar, este o problemă reală de securitate. Este exact motivul pentru care Austria are această viziune asupra Spaţiului Schengen', a spus Nehammer, conform înregistrării conferinţei de pe canalul de YouTube al PPE, declaraţiile fiind traduse în engleză. VEZI AICI CONTINUAREA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel