Nu știi unde să pleci în concediu? Iată motivele pentru care ar trebui să vizitezi insula Serifos
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: greeka
Sursă foto: greeka
Insulele grecești sunt celebre pentru frumusețea lor, însă una în particular nu împărtășește aceeași popularitate, în ciuda atracțiilor sale. 

Serifos este o insulă mică și pitorească de aproximativ 75 de kilometri pătrați și este situată în Ciclade. Această comoară, care este adesea trecută cu vederea de turiști, se află între insula Kythnos și Sifnos. Este insula greacă ideală de vizitat de cei cărora nu le plac locațiile aglomerate de turiști, mai ales datorită faptului că nu mulți oameni știu că există!

Există multe atracții de văzut pe această insulă și am reușit să rezumăm câteva care nu trebuie ratate. 

Serifos nu este invadată de turiști

Este greu să găsești o insulă grecească care să nu fie inundată de turiști în timpul lunilor de vară, scrie Greek Reporter. Cu toate acestea, Serifos este o insulă liniștită, unde poate fi evitat numărul copleșitor al turiștilor pe timp de vară.

Deși mulți turiști nu știu prea multe despre Serifos, insula este iubită de grecii din întreaga țară, care tânjesc după viața liniștită a insulei. Această insulă este accesibilă cu feribotul din portul Pireu și din alte insule ale grupului Ciclade.

Plaje curate și peisaj fermecător

De îndată ce ajungeți pe Serifos, în portul Livadi, veți vedea plaje frumoase și o priveliște impresionantă asupra capitalei, Serifos, sau Chora, care este presărată cu case albe pe versanții abrupți.

Insula are aproape forma unui cerc complet și se mândrește cu șaptezeci și patru de plaje de-a lungul țărmului, unde se pot găsi de toate, de la sporturi nautice și golfuri naturale izolate până la plaje relaxante. Multe dintre plaje au taverne în apropiere, unde se poate servi o masă tradițională grecească gătită ca la mama acasă pentru prânz, cină sau ambele!

Sporturi acvatice și golfuri naturale izolate

Pentru oricine se simte mai aventuros, pe Serifos se pot găsi întotdeauna locuri stâncoase pentru înot, precum cel de la Sikamia, unde există un golf natural. În zonă se poate veni cu o barcă, canoe sau caiac și se pot face scufundări. 

Ospitalitatea grecească nu lipsește de pe Serifos

Satul Chora este împărțit în două cartiere și anume Kato Chora, însemnând Chora de jos, și Ano Chora, însemnând Chora de sus. Există un drum care leagă întregul sat, formând un inel în jurul lui.

Cu toate acestea, străzile din interiorul satului sunt în mare parte pietonale și se poate ajunge pe jos la restaurante, taverne, magazine și piețe locale.

Priveliștea și panorama insulei

Oricine este pregătit fizic ar trebui să urce labirintul de scări care duc la capela Agios Konstantinos de deasupra Chora, care oferă cele mai incredibile panorame ale mării din jur.

Cât cheltuie românii pe vacanțe în străinătate?

În urma analizelor realizate de Ziarul Financiar, pe baza indicatorilor BNR, românii vor ajunge să cheltuie, anul acesta, 6 miliarde de euro pe vacanţe în străinătate, ceea ce reprezintă un record istoric.

Cifrele care au stat la baza analizei oferite de BNR, care lunar oferă publică contul curent al balanţei de plăţi (intrări şi ieşiri) în servicii, iar cele mai recente date arată că în turism avem un deficit uriaş de 1,1 miliarde de euro în primele cinci luni din acest an, conform sursei citate.

Astfel, românii au cheltuit pe vacanţe în străinătate 2,5 mld. euro în ianuarie-mai anul acesta. Străinii au cheltuit 1,4 miliarde de euro la noi. Citește continuarea articolului AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel