Nu știi să pozezi? Fii original și uită de filtre: 10 trucuri simple pentru a arăta impecabil în fotografii
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie de la Two Dreamers/ Pexels
Fotografie de la Two Dreamers/ Pexels
Articolul de mai jos poate fi considerat un mic ghid spre originalitate, în care vei descoperi ipostaze pentru a poza într-o fotografie perfectă și de ce nu... pentru a obține o mulțime de aprecieri. Fie că ne place sau nu, trăim într-o lume  în care vizualul și fotografiile sunt peste tot în jurul nostru – de la poze de profil la fotografii de vacanță, până la selfie-urile pe care le facem când suntem inspirați.  

Dar oricâte fotografii ai face, nu te simți mereu în largul tău în fața camerei și, derulând prin fotografiile din feedul social media, senzația este că toți ceilalți au câteva secrete pentru a arăta mai bine.

În realitate, nu trebuie să fii model sau influencer pentru a face fotografii perfecte pentru social media: doar câteva sfaturi și câteva ipostaze sunt suficiente pentru a obține fotografii perfecte, scrie Cosmopolitan.

În primul rând, este important să găsești partea ta cea mai fotogenică: faceți fotografii evidențiind mai întâi partea dreaptă și apoi partea stângă a corpului pentru a înțelege ce unghi suntem cel mai fotogenici. Un sfat excelent este, de asemenea, să faci fotografia dinamică, folosindu-ți brațele, picioarele pentru a crea ipostaze noi sau folosind mâinile pentru a-ți încadra fața: important este să încerci mereu lucruri noi și amuzante.

Mersul spre cameră

După cum am menționat, o fotografie dinamică poate fi mai interesantă decât o fotografie în care ne aflăm încă în fața obiectivului. De fapt, una dintre cele mai populare ipostaze de pe social media este cea în care mergi spre cameră: este o ipostază ușor de reținut și, de asemenea, va face imaginea mai naturală. Dacă nu aveți mult spațiu disponibil, puteți oricând să mergeți pe loc pentru a obține același efect.

Rotiți-vă corpul la 45 de grade

Aceasta este o regulă clasică de poziție care face pe oricine să arate mai fotogenic, indiferent de vârstă, sex sau tip de corp.

În loc să te uiți drept la cameră, rotește-ți corpul într-o parte (alegând întotdeauna cea mai bună parte), oprindu-te la un unghi de aproximativ 45 de grade față de cameră. 

De fapt, această ipostază, pe lângă faptul că face corpul mai subțire, vă permite să puneți în valoare formele naturale. Această poziție este, de asemenea, ideală pentru fotografiile de cuplu, creând o simetrie naturală, fiecare persoană sprijinindu-se pe umărul celeilalte.

Mută-ți greutatea pe un picior

Când pozezi pentru o fotografie, încearcă întotdeauna să te apleci ușor și să-ți schimbi greutatea pe un picior, lăsând celălalt picior mai ușor și mai relaxat. Pentru a accentua efectul, este posibil să încrucișați piciorul în fața sau în spatele celuilalt.

Brațele încrucișate

Încrucișarea brațelor este o poziție foarte ușoară care vă permite să adăugați tridimensionalitate fotografiei: în general, încrucișarea brațelor poate transmite un sentiment de închidere, așa că este important ca brațele să rămână relaxate, poate adăugând un zâmbet sau înclinând capul spre face fotografia mai jucăușă.

Mâinile pe șold

O altă poziție ușor de făcut este să-ți pui mâna pe șold: este o poziție care are multe variații, dar, în general, îți permite să creezi noi unghiuri și să adaugi interes. În acest caz, este indicat să plasați ușor mâna pe șold, în timp ce înclinarea părții superioare a corpului și ridicarea umărului vă permite să adăugați dinamism fotografiei.

Faceți o întoarcere mică

Efectuarea unui viraj mic este cea mai bună modalitate de a da mișcare fotografiei și de a obține fotografii cu adevărat originale. În acest caz, în timp ce corpul se rotește, este bine să păstrați fața relaxată sau zâmbitoare. Această ipostază funcționează perfect cu o rochie sau o fustă largi pe care o putem deplasa creând un caleidoscop de culoare.

Adăugați o recuzită

A ține ceva în mână este o modalitate excelentă de a condimenta o fotografie sau un selfie pentru Instagram (și să spui ceva despre ora sau locul în care a fost făcută). Nu numai că vei obține o fotografie distractivă, dar va spune o poveste cu o singură fotografie.

Privește înapoi la cameră

Privirea înapoi la camera oferă o ipostază jucăușă și un unghi unic și original. Ai grijă, totuși, să înclini corpul în lateral când te uiți în spate, altfel gâtul va fi forțat să se răsucească excesiv, mergând astfel pierzând naturalețea loviturii.

Aruncă ceva în aer

Aruncarea unui obiect în aer vă permite să recreați în câteva secunde un fundal demn de un fotograf profesionist. Fie că sunt frunze, fulgi de nea sau stropi de apă, vei putea obține un dinamism unic și vei crea o scenografie cu adevărat impresionantă .

Rămâneți așezați

Stând pe un scaun sau pe podea cu picioarele încrucișate, sau stând cu spatele la cameră: alege poziția care ți se potrivește cel mai bine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel