Specialiştii avertizează că atunci când spălăm puiul nu facem decât să răspândim bacteriile. Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor estimează că, în fiecare an, mai mult de un milion de oameni se îmbolnăvesc tocmai pentru că nu au consumat carnea de pui în mod corect.
Recomandări atunci când pregăteşti carne de pui
Nu-l spălați.
Spălați-vă bine pe mâini după ce aţi tăiat puiul. Dacă nu îl gătiţi imediat, depozitaţi carnea într-o pungă de unică folosinţă departe de alte alimente din frigider.
Curăţaţi bine ustensilele pe care le-aţi folosit.
Gătiţi-l foarte bine.
Proprietăți de pui
Carnea albă este bogată în grăsimi şi în proteine. În plus, este o sursă de fosfor, vitamina A și glutamină, esențială pentru recuperarea după exerciţiile fizice.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Prinţul Harry se întoarce în Anglia
- Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac. Zodia care primeşte "un strop suplimentar de carismă"
- Situaţia în care mulţi şoferi se încurcă. Cine are prioritate la intrarea pe banda din mijloc pe o şosea cu trei benzi pe sens
- Un bărbat din Giurgiu este proprietarul motocicletei Regelui Mihai I şi a unei maşini ca cea folosită de comisarul Moldovan
- Liliecii, mamiferele care ajută agricultura din România. În SUA, au eradicat malaria
- Loto 6/49 de Florii. Rezultatele tragerilor de duminică, 28 aprilie, 2024
- Chirieac: „Adevărata miză în cazul candidaturii lui Burduja”. Analistul „traduce” și gestul subtil făcut astăzi de Firea în legătură cu Marcel Ciolacu
- BANCUL ZILEI: Tratament împotriva reumatismului
- Politico: Polonia, în campanie de lobby, înainte de alegerile din SUA. Poate schimba perspectiva lui Trump
- Jucătorul simbol al titlului cucerit de FCSB. Victor Ciutacu îl laudă. "Mi-a adus aminte de Carragher în finala de la Istanbul"