Nu spăla niciodată puiul înainte de a-l găti. Riscul la care te expui
Spălarea puiului înainte de a fi gătit este o greșeală pe care o fac toate gospodinele.
Specialiştii avertizează că atunci când spălăm puiul nu facem decât să răspândim bacteriile. Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor estimează că, în fiecare an, mai mult de un milion de oameni se îmbolnăvesc tocmai pentru că nu au consumat carnea de pui în mod corect.
Recomandări atunci când pregăteşti carne de pui
Nu-l spălați.
Spălați-vă bine pe mâini după ce aţi tăiat puiul. Dacă nu îl gătiţi imediat, depozitaţi carnea într-o pungă de unică folosinţă departe de alte alimente din frigider.
Curăţaţi bine ustensilele pe care le-aţi folosit.
Gătiţi-l foarte bine.
Proprietăți de pui
Carnea albă este bogată în grăsimi şi în proteine. În plus, este o sursă de fosfor, vitamina A și glutamină, esențială pentru recuperarea după exerciţiile fizice.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News