Data actualizării:
Data publicării:

Nu spăla niciodată cuțitele cu apă fierbinte! Este cea mai mare greșeală. Cum se procedează corect

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Știai că nu trebuie spălate cuțitele cu apă fierbinte? Există o altă metodă eficientă. Iată cum trebuie să procedezi.

1. Maioneza se poate drege astfel: într-un alt castron puneţi o lingură - două de apă clocotită şi turnaţi treptat preparatul ratat peste ea şi apoi frecaţi bine cu telul său lingura.

2. Cuţitele nu se spală cu apă fierbinte, ci cu un dop înmuiat în vin sau cărămidă pisată care scoate petele. Se spală, apoi, cu apă călduţă.

3. Cojile de ou pisate pot constitui un foarte bun îngrăşământ pentru plantele decorative din apartament sau florile din ghivece.

4. Cât timp se află pe grătar, friptura nu se va înţepa cu furculiţa sau cuţitul pentru că se va scurge sucul.

5. Din vin alb îndoit cu apă, foi de dafin, piper şi sare se prepară o excelentă zeamă pentru fiert peştele rasol. 

Vezi și: De ce să pui un gălbenuș crud în salata de vinete. Trucul vechi al gospodinelor

Cum cureți rapid roșiile de coajă. Cel mai simplu truc al bucătarilor

*Aceste sfaturi au fost preluate din Calendarul 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel