Data actualizării:
Data publicării:

"Nu prea mai sunt bani în Europa". Carmen Avram, semnal de alarmă. "La ce partid, la ce ideologie a ajuns grija pentru cetăţean?"

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Henrikas Mackevicius)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Henrikas Mackevicius)
Europarlamentarul social-democrat Carmen Avram avertizează că Europa rămâne fără bani. Iată în ce context. 

"Nu prea mai sunt bani în Europa, asta e trist. În sensul că, la nivelul Comisiei Europene, se ştie deja că nu prea mai sunt bani şi că dacă apar situaţii neplăcute până când se încheie acest mandat, în iunie anul viitor, nu vor mai fi rezerve de bani pentru a sări în ajutorul statelor care au probleme. 

Rezerva de criză, de exemplu, care este alocată politicii agricole comune a fost epuizată, pentru că s-au întâmplat anul ăsta multe lucruri care au trebuit rezolvate. Au fost inundaţiile devastatoare din Italia, a fost şi este seceta din Spania, au fost problemele noastre din România. Toată rezerva de criză, de 450 de milioane de euro, s-a consumat. 

De asemenea, sunt tot felul de programe care rămân cumva descoperite. Ne explica cineva că UE s-a împrumutat foarte mult pentru crizele care s-au desfăşurat în aceşti ani, în special plecând de la COVID-19. UE s-a împrumutat la o anumită dobândă. Între timp, dobânzile au crescut, a venit inflaţia, şi e o presiune financiară mult mai mare pe CE în acest moment", a declarat Carmen Avram la DC NEWS. 

"Cu atât mai mult, când nu ai bani, când eşti într-o criză, pui în balanţă ce sacrifici: cetăţeanul sau gândacul auriu, bursucul din delta inundabilă", a intervenit Val Vâlcu. 

"Când se întoarce la individ şi devine concret, inclusiv cei mai fideli susţinători ai Green Deal vor descoperi că trebuie să facă un sacrificiu. S-ar putea, pentru mulţi europeni, sacrificiul să fie prea mare. Şi atunci, într-adevăr, această atitudine şi această ameninţare va putea influenţa rezultatul votului de anul viitor", a mai spus europarlamentarul. 

"Iar ambiţia de a rezolva totul dintr-odată, lăcomia ecologistă, ar putea duce la închiderea sau afectarea acestor politici pe ani de zile. Să obţină, de fapt, efectul contrar. În loc să grăbească, să întârzie", a mai spus Val Vâlcu. 

"Această orientare spre mai verde a schimbat spectrul politic şi ideologiile, ducându-le într-o altă direcţie. Şi punând întrebarea la ce ideologie, la ce partid, a mai rămas grija pentru cetăţean", a concluzionat Carmen Avram. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel