Nu poți să te lași de țigări? Iată o soluție simplă! Ce nu știai despre nicotină! Credeai că duce la cancer? Mihai Bundoi demontează mituri legate de fumat / video
Mulți oameni cred că nicotina este cea care face fumatul țigărilor un obicei periculos. De fapt, nu este deloc așa.
Nicotina dă dependență și rămâne unul dintre motivele pentru care oamenii fumează, alături de gust și ritualul în sine. Pentru ca fumătorii să renunțe la țigări în favoarea alternativelor fără fum, aceste produse trebuie să conțină nicotină.
Este motivul pentru care Philip Morris România s-a concentrat pe dezvoltarea produselor care oferă un aerosol care conține nicotină. Acestea produc niveluri mult mai scăzute de substanțe nocive în comparație cu fumul de țigară.
Nicotina nu este doar în tutun, ci și în roșii, cartofi, vinete și ardei. Desigur, vorbim de cantități foarte mici.
Mihai Bundoi, Head of Scientific & Medical Affairs, Philip Morris România, a fost invitat la DC News, DC News TV și DC Medical unde a vorbit mai mult despre obiceiul de a fuma.
Nicotina nu este considerată a fi un carcinogen
„Nicotina este un alcaloid natural prezent în planta de tutun, dar nu doar acolo. Nicotina există și în vinete, și în roșii, în cantități mici, dar există. Este un stimulant ușor, influențează metabolismul insulinic. Are multe influențe, dar nu este un carcinogen”, a zis Mihai Bundoi, Head of Scientific & Medical Affairs, Philip Morris România.
De asemenea, Mihai Bundoi a mai spus: „În 2008, Philip Morris România a luat o decizie extrem de curajoasă și extrem de vizionară, mai exact de a reduce, în timp, până la a stopa producția de țigarete în forma pe care o știm cu toții. Ideea a plecat de la faptul că lumea medicală a demonstrat legătura dintre numeroase boli ale prezentului și fumat.
Fumatul în sine este, probabil, cel mai redutabil factor de risc asociat bolilor pe care noi le numim netransmisibile. Astfel a apărut ideea de a decupla administrarea nicotinei de inhalarea fumului. Studiile medicale și studiile clinice au arătat următorul lucru: constituenții fumului care se degajă în procesul de ardere a unei țigări sunt, de fapt, sursa principală a nenumăratelor boli din sfera oncologiei, din sfera bolilor cardiovasculare etc. În acest context, Philip Morris România s-a gândit ce ar putea face pentru clienții ei astfel încât să reducă impactul negativ dovedit pe care fumatul îl produce.
Produsele cu tutun - care nu ard - sunt destinate exclusiv adulților care - dintr-un motiv sau altul - nu pot sau nu doresc să se lase de fumat. Sunt produse care vin în sprijinul lor pentru a face o alegere informată și în cunoștință de cauză”.
Din 2008, Philip Morris România a investit peste 12.5 miliarde dolari în cercetarea și dezvoltarea produselor fără fum. În prezent peste 1,586 de oameni de știință, ingineri și tehnicieni de talie mondială ajută în materializarea viziunii de a construi un viitor fără fum.
Philip Morris România vrea să le ofere fumătorilor adulți o alegere mai bună decât continuarea fumatului și compania face acest lucru prin dezvoltarea unui portofoliu de produse fără fum care livrează nicotină fără să ardă tutunul și pe care fumătorii adulți să le considere satisfăcătoare.
IQOS este primul dintre aceste produse fără fum, deja disponibil pe multe piețe din întreaga lume. IQOS a fost lansat în România în octombrie 2015. În prezent, este liderul categoriei de produse din tutun încălzit.
Produsele fără fum, deși nu lipsite de riscuri, sunt o alegere mult mai bună decât continuarea fumatului. Într-o zi, acestea vor înlocui țigările.
Vedeți mai multe într-un interviu cu Mihai Bundoi, Head of Scientific & Medical Affairs, Philip Morris România:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News