”Nu o să vezi un neamț sau un elvețian că face așa ceva”. Titi Aur, exercițiu de imaginație: Ce ar însemna să treci direct cu mașina din Elveția în România
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
pexels
pexels
Titi Aur a vorbit despre practica șoferilor din țările ceva mai educate rutier și numai. 

Titi Aur, instructor de conducere defensivă, a vorbit despre ”obiceiurile” șoferilor români, de a-și lăsa mașinile pe mijlocul drumului sau pe mijlocul trotuarului. ”E o treabă de civilizație, de civilizare a cetățeanului în general. N-o să vezi un nordic sau un neamț sau un elvețian că face așa ceva nu pentru că e sancționat, ci pentru că nu-i vine să facă. Dacă nu o pune să fie exact perpendiculară pe trotuar sau aliniată cum trebuie, nu pleacă că nu-l lasă sufletul. Când intri din Elveția în Franța, simți dezordinea. Adică în Elveția și arăturile, brazdele sunt toate în aceeași linie. Un elvețian nu o să lase trotinetele decât acolo unde trebuie. Aici ține de cultura sau de educția generală. (...)

Dacă am face un exercițiu, să-și imagineze cineva ce ar însemna să treci din Elveția în România direct, cu mașina. Nici nu știi ce trebuie să faci... că invers îți place, e totul ordonat, frumos, când te duci la bine e ușor să te acomodezi cu binele. Și așa când treci din Ungaria, e urât în România. Dar să treci din Elveția direct aici, cum ar fi?” este provocarea lansată de Titi Aur. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel