Nu mai folosi produse cu retinol vara. Sunt periculoase!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Nu mai folosi produse cu retinol vara. Sunt periculoase. Sursa foto: freepik.com
Nu mai folosi produse cu retinol vara. Sunt periculoase. Sursa foto: freepik.com
Atunci când interacționează cu razele ultraviolete, produsele cu retinol pot avea consecințe mai grave decât pigmentarea.

Cosmetologii au explicat de ce nu trebuie să utilizezi, vara, produse cu retinol. Marile mărci promovează adesea produsele cu retinol ca fiind produse universale care pot fi folosite în orice moment al anului. Cu toate acestea, consecințele negative ale retinolului în timpul expunerii la razele ultraviolete asupra pielii au fost dovedite.

Pericolul folosirii retinolului primăvara și vara nu constă în arsurile pielii sau apariția petelor, ci în incidenta cancerului. Potrivit experților, cele mai comune forme de retinoizi sunt fototoxice, cancerigene și genotoxice.

Îți vopsești părul acasă? Atenție la consecințe! 

Dacă ești gata să-ți asumi astfel de riscuri și să-ți pui sănătatea în pericol, poți folosi retinol în sezonul cald. În același timp, merită să alegi produse cu un conținut minim de această substanță.

Vara, cosmetologii recomandă utilizarea peptidelor, care au un efect similar, dar fără consecințe periculoase sub influența soarelui. Experții au remarcat, de asemenea, că retinolul este absolut contraindicat pentru unele persoane, deoarece pielea lor nu se va putea adapta niciodată acestei substanțe. Prin urmare, este mai bine să-l utilizezi doar după consultarea unui specialist.

Ceaiul reface și întărește părul. Află cum se face masca care te scapă de mătreață

Dacă tot folosești produse cosmetice cu retinoizi și, în același timp, ești nevoit să stai la soare, atunci cea mai recomandată și sigura formă va fi Retinolul palmitat.

Dacă în același timp formula este fortificată cu uleiuri, nu se va întâmpla nimic rău. Nu în ultimul timp, evită combinația de retinol cu avobenzonă. Din păcate, această combinație este adesea folosită în cremele de protecție solară, spun cosmetologii.

 

Vezi și: Ingredientul care trebuie inclus în orice cremă hidratantă, indiferent de tipul de piele

 

Când cumperi un produs de frumusețe, acordă atenție compoziției. Sserurile, cremele hidratante, cremele pentru zona ochilor și demachiantele de pe piață pot face pielea să arate grozav, dar te pot pune în dificultate dacă nu știi de unde să începi.

De la acid hialuronic la peptide și ceramide, care sunt ingrediente potrivite pentru pielea ta?  Printre toate ingrediente din compoziția cremelor, există unul care iese cu adevărat în evidență - niacinamida. Sub formă de vitamina B3, niacinamida este benefică pentru organism și extrem de hrănitoare pentru toate tipurile de piele.

Șampon natural, făcut în casă, mai bun ca cel din magazine. Părul tău îți va mulțumi!

Deși există de mult timp, acest ingredient a câștigat multă popularitate în ultimii ani, deoarece tot mai multe mărci cosmetice încep să-l includă în produsele lor.

Beneficiile niacinamidei pentru piele

  

Esteticianul Kathy Sobelman recomandă niacinamida drept ingredientul numărul unu pentru toate tipurile de piele, numind-o unul dintre ingredientele ei preferate pentru sănătatea pielii. Sobelman a remarcat, de asemenea, că niacinamidă funcționează la fel de bine atât pe pielea grasă, cât și pe pielea uscată.

Pielea mâinilor va fi netedă și mătăsoasă. Uită de cosmeticele scumpe și apelează la câteva produse din cămară

Dacă ai pielea uscată și descuamată, niacinamida va crește producția de ceramide și acizi grași în piele pentru a restabili elasticitatea. Studiile arată că niacinamida este mai eficientă decât vaselina în ceea ce privește hidratarea pielii.

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel