Nu mai arunca apa după ce ai fiert orezul. Beneficii incredibile
Apa în care fierbem orezul este un remediu excelent pentru tratarea diferitelor probleme digestive. De asemenea, această băutură îmbunătăţeşte aspectul pielii şi al părului.
Iată de ce nu trebuie să mai arunci niciodată apa în care ai fiert orezul:
Amidonul rezultat după fierberea orezului servește la tratarea problemelor digestive, deoarece are proprietăți care protejează membranele sistemului digestiv și ameliorează iritarea stomacului și intestinelor.
Apa de orez servește, de asemenea, la multe tratamente de înfrumusețare și pentru a îmbunătăți aspectul pielii și al părului. Are un conținut ridicat de vitamine, cum ar fi vitaminele complexului B și E, precum și multiple minerale și aminoacizi. Această băutură este considerată un diuretic ce oferă energie și nutrienți organismului.
Apa de orez servește la prevenirea deshidratării.
Alte beneficii ale apei de orez
Oferă o mulțime de nutrienți și energie organismului tău.
Datorită compoziției sale scăzute de sodiu, este foarte utilă atunci când tratați tensiunea arterială ridicată.
Protejează pielea de razele solare, pe lângă faptul că are o acțiune antioxidantă excelentă.
VEZI ŞI Evită să faci asta când găteşti orez. Cele mai frecvente greşeli făcute de gospodine
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News