”Nu lingeți broasca!” Oricât de stupid ar suna, este anunțul unui parc natural pentru publicul vizitator
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Facebook (National Park Service)
Sursă foto: Facebook (National Park Service)
Un anunț neașteptat îi întâmpină pe vizitatorii unui parc natural. 

Oricât de gustoasă ar părea, unii ar trebui să se abțină de la a linge broasca din deșertul Sonoran, a avertizat Serviciul Parcurilor Naționale, conform CNN. Marți, NPS a folosit Facebook pentru a-i avertiza pe trecători să fie precauți în jurul broaștei din deșertul Sonoran, cunoscută și sub numele de broasca din râul Colorado. Amfibianul este una dintre cele mai mari broaște râioase găsite în America de Nord, măsurând până la 7 inci, potrivit postării de pe Facebook. Orăcăitul broaștei este un „sunet jos, baritonal” și distinctiv, spune NPS.

Dar broaștele râioase, găsite în sud-vestul Americii, se laudă și cu o altă caracteristică unică: „au glande parotide proeminente care secretă o toxină puternică”, potrivit NPS. Glandele parotide sunt situate chiar în spatele ochilor broaștei.

Aceste toxine pot îmbolnăvi oamenii dacă ating broasca sau o pun una în gură. Așadar, serviciul recomandă persoanelor care întâlnesc broasca: „vă rog să vă abțineți de la lins”.

Toxinele broaștei pot fi...fumate

Toxinele broaștei sunt deosebit de periculoase pentru alte animale. Toxinele emise de o broască râioasă din deșertul Sonoran ar putea fi suficiente pentru a ucide un câine matur, conform Arizona-Sonora Desert Museum, o grădină zoologică acreditată de Asociația Grădinii Zoologice și Acvariilor.

Dar printre oameni, toxinele au fost exploatate în alte scopuri. Când sunt fumate, toxinele devin un puternic psihedelic, potrivit Grădinii Zoologice din Oakland, acreditată și de Asociația Grădinii Zoologice și Acvariilor.

Fumatul secrețiilor broaștei din deșertul Sonoran provoacă euforie și halucinații auditive puternice, transmite Grădina Zoologică Oakland. Deținerea de otravă, cunoscută sub numele de bufotenină, este ilegală în California, potrivit grădinii zoologice.

O cobră regală a evadat din grădina zoo și este de negăsit, în Suedia

La aproape o săptămână de la evadarea sa spectaculoasă de la o grădină zoologică suedeză, o cobră regală a reuşit să scape din nou după ce personalul o localizase în interiorul unui zid, au anunţat vineri autorităţile, transmite AFP, conform Agerpres.

Supranumită iniţial "Sir Vaas", reptila a evadat sâmbăta trecută după ce s-a strecurat prin unul dintre corpurile de iluminat din terariul său. Ea fusese adusă la Grădina Zoologică Skansen din Stockholm cu doar câteva zile înainte.

După dispariţia sa, fugarul veninos a primit un alt nume, "Houdini", o referire la iluzionistul american Harry Houdini, devenit celebru pentru evadările sale uimitoare. Vezi articolul AICI

Bărbat ucis de leii unei grădini zoologice, după ce a sărit gardul în încercarea de a fura puii nou-născuți ai animalelor

Bărbatul, descris ca fiind de vârstă mijlocie, a murit din cauza rănilor suferite, după atacul de duminică, spun oficialii. Autoritățile bănuiesc că victima ar fi plănuit să fure doi pui de leu albi rari, care au devenit o mare atracție de la nașterea lor, în noiembrie anul trecut.

Poliția a deschis o anchetă pentru a stabili motivul faptei bărbatului și circumstanțele în care a avut loc atacul. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel