Nu le cumpărați niciodată: nutriționiștii au dezvăluit ce alimente „sănătoase” trebuie aruncate
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Nu le cumpărați niciodată, nutriționiștii au dezvăluit ce alimente sănătoase  trebuie aruncate. Sursa foto: freepik.com
Nu le cumpărați niciodată, nutriționiștii au dezvăluit ce alimente sănătoase trebuie aruncate. Sursa foto: freepik.com
Știm cu toții că există alimente care ar trebui evitate, dacă ținem la siluetă. Acestea sunt cele care conțin prea mult zahăr sau grăsimi trans.

Dar unii produse sunt considerate „sănătoase” de către producători, nutriționiștii au demontat mitul. 

Batoane proteice. Când cumpărăm astfel de produse, ne gândim că am făcut o alegere în favoarea unui stil de viață sănătos. Dar, de foarte multe ori, aceste batoane conțin mult zahăr, deoarece ingredientele lor principale sunt curmalele, siropul de orez sau suc concentrat de struguri. Așa că acordați atenție ingredientelor înainte de a cumpăra batoane proteice. În caz contrat, consumul batoanelor proteice va duce la creșterea glicemiei și a greutății.”

Pâine cu mai multe cereale. Astfel de pâine este bogată în zahăr, sare și uleiuri vegetale rafinate. Adăugarea semințelor în aluat nu îl face sănătos. Citiți eticheta și să evitați produsele care conțin ulei de floarea soarelui și de canola, care pot provoca inflamații.

Combat cancerul și nu provoacă diabet: cartofii, reabilitați de oamenii de știință

Iaurt. Acest produs este incredibil de sănătos pentru intestine, fiind o sursă excelentă de proteine. Cu toate acestea, foarte des, produse din iaurt conțin o cantitate imensă de zahăr, ceea ce aduce  indigestie și glucoză în sânge. Nutriționiștii vă sfătuiesc să nu cumpărați niciodată iaurt dulce și să acordați preferință băuturilor cu lapte acru, care au o compoziție simplă.

Multe produse lactate, pe bază de plante, în special cele care sunt aromate, sunt bogate în zahăr, grăsimi, ulei, sare și agenți de îngroșare și nu sunt chiar atât de sănătoși. Laptele vegetal ar trebui să fie format din doar două ingrediente: migdale zdrobite/orez/ovăz/nucă de cocos și apă.

Vrei să ai un somn bun și să te odihnești bine noaptea? Consumă aceste alimente

Ciocolata neagră. Se crede, în general, că ciocolata neagră este desertul perfect sănătos, dar majoritatea sunt bogate în zahăr, ceea ce crește riscul de carii dentare, diabet de tip 2 și boli de inimă. Consumați doar ciocolata neagră care conține nu mai mult de 3-5% de zahăr adăugat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel