Nu e păcăleală. Putin, nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace pentru 2014. De asemenea, conflictul actual din Ucraina ar putea figura pe agenda comitetului Nobel.

 Geir Lundestad, directorul Institutului norvegian, a declarat că un număr record de 278 de candidați, inclusiv 47 de organizații, au fost nominalizați pentru ediția din 2014 a acestui premiu. El a menționat că, deocamdată, este vorba de o listă preliminară.

 „O parte din obiectivul primei întâlniri a comitetului este să ia în considerare evenimente recente, iar membrii comisiei încearcă să anticipeze care ar putea fi evoluțiile potențiale în punctele fierbinți din punct de vedere politic”, a spus Geir Lundestad, informează Reuters, preluat de Digi 24.

 Printre nominalizați se numără și Papa Francisc, Malala Yousafzai - simbolul luptei pentru educaţia fetelor în Pakistan, sau Edward Snowden, dar și câțiva activiști ruși.

 Marți, comitetul și-a restrâns lista la un număr de 25-40 și o va restrânge la circa 12 până la sfârșitul lunii aprilie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel