Data publicării:
Nu doar de pensiile speciale depind banii din PNRR, ci de toate pensiile, dar și de salarizarea bugetarilor. ”Suntem într-un moment de cotitură”. Termen: 30 aprilie!
Banii din PNRR vor veni dacă facem anumite reforme importante, care, în an preelectoral, dar și-n an electoral, ar fi extrem de păguboase pentru partidele aflate la putere.
Pe lângă pensiile speciale, în PNRR sunt trecute și pensiile generale, dar și salariile bugetarilor.
Marcel Boloş, ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, a declarat, conform Rador, că ”Ştiţi că avem câteva reforme fundamentale, care au stat la baza aprobării Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi aici avem decarbonizarea, care este o reformă foarte grea pentru România, fiindcă nu numai că scoatem din funcţiune grupurile energetice, care sunt şi funcţionează pe bază de cărbune, dar trebuie să punem şi în loc capacităţi noi de investiţii, pentru producerea de energie verde. Avem apoi reforma pensiilor speciale, care este binecunoscută şi este parte din cererea de plată numărul trei. Avem reforma pensiilor generale care, de asemenea, este un impact social major asupra beneficiarilor şi populaţiei şi, desigur, mai avem reforma salarizării bugetarilor şi a guvernanţei corporaţiilor de stat”.
Ministrul s-a referit și la raportul primit de la Banca Mondială, deloc ușor de digerat, afirmând că ”Suntem, în acelaşi timp, într-un moment de cotitură pentru Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, pentru că, după cum deja se cunoaşte, termenul orientativ pentru transmiterea modificărilor PNRR la Comisia Europeană este data de 30 aprilie şi, din acest punct de vedere, noi acum încercăm să facem o analiză complexă, pentru ca reducerea pe grant să fie în acord şi cu capacităţile noastre de implementare a proiectelor, să nu pierdem banii în 2026”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News