”Nu Bulgaria şi România sunt problema în ceea ce priveşte migraţia”. Europarlamentar bulgar, despre jocul pe care-l fac Austria și Olanda
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Andrei Kovacev, europarlamentar bulgar din partea GERB/PPE, a făcut precizări cu privire la aderarea României și Bulgariei la Schengen.

În emisiunea "Bulgaria, Europa şi lumea – în obiectiv", difuzată pe postul de radio Focus, Andrei Kovacev, europarlamentar bulgar din partea GERB/PPE, a abordat problema aderării Bulgariei şi României la zona Schengen. Kovacev a evidențiat că ne aflăm într-o situație regretabilă, fiind influențați de alegerile din diverse țări membre ale Uniunii Europene, ceea ce nu este deloc corect.

„Ţările de Jos au alegeri în luna noiembrie, Austria va avea alegeri în primăvara sau toamna anului viitor. Opinia publică, sondajele de opinie arată că partidul cancelarului Karl Nehammer este al doilea sau chiar al treilea, aşa că acum începe o competiţie, cine va demonstra mai mult că se opune migraţiei ilegale şi ce dovezi va oferi societăţii austriece pentru limitarea migraţiei ilegale. Austria a ameninţat că îşi va închide graniţa cu Italia, după valul de migranţi în Lampedusa şi după ce mulţi migranţi din Africa de Nord au trecut pe teritoriul italian. Ministrul austriac de interne consideră că nu este momentul acum pentru extinderea Spaţiului Schengen, dimpotrivă, acum este momentul pentru închiderea frontierelor şi pentru un control mai strict”, a adăugat europarlamentarul.

Nu Bulgaria şi România sunt problema în ceea ce priveşte migraţia, ci lipsa unei politici europene comune şi a mai multor resurse pentru protejarea frontierelor externe. Instituţiile europene şi-au exprimat punctul de vedere de mai multe ori. Comisia Europeană, recent şi preşedintele Comisiei a precizat că nu trebuie să se amâne mai mult. Parlamentul European a adoptat de mai multe ori cu o majoritate covârşitoare rezoluţii şi apeluri către Consiliu. Dar până când Consiliul European va lua o astfel de decizie în unanimitate, în special statele care fac parte din Spaţiul Schengen, depinde de fiecare dintre aceste ţări. Nu cred că instituţiile europene pot face mai mult pe acest subiect decât să insiste din nou şi din nou, atât faţă de Mark Rutte, care este în prezent prim-ministrul interimar al Ţărilor de Jos, cât şi faţă de cancelarul Austriei, că această decizie nu poate fi amânată mai mult”, a declarat europarlamentarul bulgar, conform Rador Radio România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel