”Nu aveam nevoie de acest moment de criză”. Lasconi spune că pasul în spate al lui Drulă nu e de ajuns: Ghinea este unul dintre cei care trebuie să plece
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Elena Lasconi, primarul Municipiului Câmpulung, a vorbit despre rezultatele dezastruoase obținute de USR la alegerile de duminică, când a fost depășit de PSD, PNL și AUR, dar și despre curățenia care ar trebui făcută în partid.

"Cei care au condus (n.r. sunt de vină pentru dezastrul USR), dar asta nu înseamnă că este de vină doar Cătălin Drulă. Are multe calităţi şi a fost un ministru al Transporturilor extraordinar, dar strategia pe care au avut-o.... Şi Biroul Naţional este părtaş la această situaţie dezastruoasă şi cred că ar fi trebuit să îşi depună demisia şi membrii Biroului Naţional, în momentul în care Cătălin Drulă şi-a anunţat-o. Astăzi tocmai a convocat un congres. Practic, consider că încă nu şi-a dat demisia", a spus Elena Lasconi la Digi 24.

"Trebuie făcută o resetare completă"

"Suntem într-o situație foarte slabă. Eu nu m-am așteptat să văd o cifră sub 10. Nu aveam nevoie de acest moment de criză, pentru că voiam să îmi trag sufletul după o campanie grea şi am multe proiecte în derulare şi voiam să îmi continui treaba, dar m-am trezit în această situaţie de criză. Asta este", a punctat aceasta.

Cât despre posibilitatea de a candida pentru şefia USR, Elena Lasconi a spus: "O să iau o decizie până la sfârşitul săptămânii. O să mai am discuţii cu colegii mei validaţi prin vot, inclusiv cu Dominic Fritz şi cu domnul Viziteu, cu mai mulţi colegi din ţară şi din filiale şi o să mă decid. Ideea este că vreau să mă asigur că schimbarea va fi profundă şi se va întâmpla asta, nu doar de faţadă! Adică nu schimbăm doar şeful, liderul şi restul lucrurilor rămân la fel. Este nevoie de un nou Birou Naţional şi de un alt secretariat general. Trebuie făcută o resetare completă şi trebuie să începem să strângem în jurul nostru oamenii care au aceleaşi valori", a spus Elena Lasconi.

Cine trebuie să plece din USR

Întrebată dacă toți membrii conducerii USR trebuie să plece, sa facă un pas înapoi, aceasta a mai spus: "Cristian Ghinea este unul dintre ei, dar asta nu înseamnă că trebuie să plece acasă, pentru ca ei ştiu toate mecanismele. Asta înseamnă că trebuie să lucrăm împreună, dar să facă un pas în spate de la conducere. Ionuț Moșteanu ar putea fi (n.r. unul din cei care trebuie să facă un pas în spate), dar în el am foarte mare încredere și este cel mai muncitor om pe care îl cunosc. Vă spun sincer că o să-l susțin și la parlamentare. Am lucrat împreună și m-a sprijinit foarte mult pentru Câmpulung. Vlad Voiculescu nu cred ca este printre primii cinci (n.r. care ar trebui să facă un pas înapoi). Este un om de calitate și aș putea să lucrez cu el".

"Am vorbit cu Cătălin Drulă cred că şi în seara alegerilor. Nu este duşmanul meu, eu nu am duşmănii cu oamenii ăştia care sunt acum la butoane. Dar este greşit şi trebuie să înţeleagă asta şi să facă pasul în spate. Nu o să îi scoată nimeni în şuturi din USR, pentru ca este nevoie de experienţa lor. Noi nu avem nevoie de dezbinare, ci de construcţie, de a strânge rândurile", a spus Elena Lasconi la Digi 24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel