Nu aruncați tigăile arse! Cu acest truc ingenios toate oalele vor străluci din nou
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Nu aruncați tigăile arse. Cu acest truc ingenios toate oalele vor străluci din nou. Sursa - pixabay.com
Nu aruncați tigăile arse. Cu acest truc ingenios toate oalele vor străluci din nou. Sursa - pixabay.com
Gătitul este foarte distractiv, dar necesită și o atenție deosebită, deoarece uneori apar neplăceri, cum ar fi tigăi și oale arse.  

Nu este nimic neobișnuit ca oalele și tigăile să se arde, însă, uneori, este foarte greu de curățat. Atenție: este greu, dau nu imposibil. De fapt, este dificil să le curățați rapid dacă nu cunoașteți  metoda potrivită. După ce veți afla care este trucul nu veți mai arunca tigăile arse.

În primul rând, îndepărtați alimentele care s-au lipit de tigaie cu un burete neabraziv. Apoi turnați două pahare de lapte în tigaia arsă. Se lasă sa fiarbă aproximativ 20 de minute și la final se clătește totul cu săpun simplu.

Știi că praful de pe frunzele plantelor de interior este periculos? Scapă imediat de el

Un alt remediu presupune folosirea unui remediu binecunoscut al bunicii, și anume bicarbonatul de sodiu. Pentru asta, umpleți un lighean cu apă fierbinte, adăugați bicarbonat și scufundați oalele și tigăile arse.  Lăsați soluția să acționeze 15 minute, apoi curățați oalele și tigăile cu un burete de vase. 

Dacă tigaia este murdara de grăsime arsă, rămasă după gătirea cărnii, puteți folosi zaț de cafea. Trebuie să amestecați câteva linguri de zaț cu puțină apă fierbinte și apoi să folosești pasta obținută pentru a îndepărta grăsimea arsă. Pe lângă degresarea vaselor, zațul de cafea este excelent pentru curățarea grătarelor și a aragazelor.

Blatul de bucătărie va fi ca nou: iată metoda folosită în restaurante

Cum să nu arzi tigăile antiaderente imediat după ce au fost cumpărate?

Tigăile și oalele antiaderente sunt foarte utile pentru pregătirea multor feluri de mâncare. Pentru a elimina arsurile din tigăile de acest tip, trebuie să procedați cu mai multă precauție, deoarece riscați să le deteriorați foarte ușor. Prin urmare, este mai bine să preveniți arsurile și incrustațiile de pe o tigaie proaspăt cumpărată.

Înainte de a găti pentru prima dată, este indicat să turnați puțin ulei în tigaie și să îl distribuiți pe toată suprafața.

Porniți aragazul la foc mic și încălziți tigaia câteva minute. Apoi îndepărtați uleiul folosind hârtie absorbantă. Acum puteți începe să preparați cina.

 

Cu acest remediu simplu vei elimina umiditatea și parfuma toată casa

 

Odată cu sezonul rece, nivelul de umiditate din casă crește, ceea ce poate provoca formarea mucegaiului, care este un pericol pentru sănătate.

De obicei, în perioadele mai reci ale anului, pentru a depăși această problemă, multe persoane folosesc dezumidificatoare, care reduc parțial nivelul de umiditate din încăperi.

În realitate, pentru a combate umiditatea poți adopta și un alt remediu, mult mai ieftin și mai rapid. Tot ce trebuie să faci este să obții ai două ingrediente, cu care vei elimina complet umiditatea din casa ta. Află cum să o faci acum!


Dacă faceți acest lucru, toată murdăria va ieși imediat din mașina de spălat. O metodă eficientă!

Pentru a combate umiditatea din casa, îți recomandăm să faci un altfel de dezumidificator. Tot ce trebuie să faci este să iei două ingrediente: 500 grame de sare grunjoasă de bucătărie și 2 plicuri de ceai aromat.

Pentru început, taie pătrate de dimensiuni medii dintr-o pungă de plastic. Ulterior, ia două borcane de sticlă și toarnă înăuntru câte 250 grame de de sare și câte un pliculeț de ceai. Poți adăuga și câteva picături de ulei esențial dacă dorești. 

Petele galbene de pe obiectele sanitare vor dispărea fără urmă: ai nevoie de un produs din cămară

În acest moment, acoperă borcanele cu pătratele de pungă și fixează-le cu bandă elastică. Lasă deoparte borcanele cel puțin 3 zile. Nu uita să agiți periodic borcanele. Dacă preferi, în loc de pungi de plastic, poți folosi și bucăți de pânză pentru a închide borcanele. Iată cum, în doar câțiva pași ai creat un dezumidificator ieftin pentru casa ta.

Unde se pun borcanele

Pentru a contracara mai bine  umiditate, poți așeza borcanele în diverse zone din casă pentru rezultat optim. De exemplu, le poți pune în baie, deoarece este una dintre camerele din casă în care este mai probabil apare umiditatea.

Le poți amplasa și în alte încăperi ale casei, precum bucătărie, sufragerie sau dormitoare. Pe lângă faptul că sunt un remediu excelent împotriva umidității, sunt utile și pentru parfumarea încăperilor și combaterea mirosurilor neplăcute.

Pune frunze de dafin în frigider. Iată de ce trebuie să o faci

Te sfătuim să așezi borcanele și în fața ferestrelor, mai ales seara. Borcanele rezistente la umezeală sunt perfecte și pentru hainele ude. Le poți pune lângă rufele spălate pentru a le usca mai bine. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel