Nu aruncați niciodată tulpinile de verdeață: iată cum le puteți folosi. Cinci secrete, dezvăluite de bucătari
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Nu aruncați niciodată tulpinile de verdeață - iată cum le puteți folosi. Cinci secrete, dezvăluite de bucătari. Sursa - Pexels
Nu aruncați niciodată tulpinile de verdeață - iată cum le puteți folosi. Cinci secrete, dezvăluite de bucătari. Sursa - Pexels
Verdețurile sunt bogate în vitamine și minerale utile, care saturează organismul cu tot ce are nevoie.

De obicei, în rețete folosim doar frunze moi, iar tulpinile dure sunt aruncate în coșul de gunoi. Dar este greșit să faceți asta, deoarece tulpinile au același gust și vitamine ca și frunzele.

Bucătarii cu experiență au dezvăluit 5 moduri originale cum puteți folosi tulpinile de pătrunjel, mărar, busuioc, coriandru și alte verdețuri pentru a nu le arunca.

Nutella de casă cu nuci: sănătoasă, simplă și rapidă. De azi nu o vei mai cumpăra

Condimente în supă. În supă se pot adăuga tulpinile de verdeață, uscate sau proaspete, pentru a-i conferi un gust și o aromă mai bogate. Pentru acest lucru, tulpinile pot fi tocate mărunt și adăugate la sfârșitul gătitului.

Sare aromatică. Sarea cu ierburi poate fi cumpărată din magazin, dar o puteți pregăti chiar acasă. Doar uscați tulpinile de verdeață, pisați-le într-un blender și adăugați-le în sare. Ca rezultat vei obține o sare cu condimente.

Pizza cu blat negru și umplură de brânză și pere. Nu ai mâncat niciodată ceva mai bun și original

Sos delicios. Puneți tulpinile verzi, tăiate mărunt, în ulei, adăugați condimentele preferate, sare și zeama de lămâie. Veți obține un sos excelent pentru salate.

Pesto de ierburi. Tulpinile de busuioc sunt perfecte pentru a face sosul italian. Tăiați-le, puneți-le într-un blender, adăugați ulei de măsline, sare, un cățel de usturoi și amestecați. În pesto se adaugă nuci de pin și parmezan ras.

Pentru friptură. Pentru a da cărnii o aromă deosebită, puneți tulpini verzi, atunci când o coaceți în cuptor. După gătit, doar îndepărtați tulpinile. Trebuie să vă asigurați, însă, că tulpinile nu se ard în timpul coacerii.

Din tulpini de usturoi și câteva ouă poți pregăti ceva incredibil de delicios. Iată rețeta

Vara, în lunile iunie-iulie, în dependență de perioada de plantare, tulpinile înflorite de usturoi, numite popular săgeți de usturoi, încep să se dezvolte.

Tulpinile de usturoi sunt comestibile și foarte gustoase, bogate în vitamine și minerale. Iată o rețetă delicioasă pe care o puteți pregăti din tulpinile de usturoi.

Ingrediente:


tulpini de usturoi - 150 grame,
ouă de pui - 3 bucăți,
brânză tare - 80 grame,
roșii - 1-2 bucăți,
ardei gras - 1 bucată,
ulei - 1-3 linguri,
mărar, sare, piper negru - după gust.

 
Preparare  


Spălați bine tulpinile de usturoi, tăiați-le păstăile cu semințe, deoarece nu veți avea nevoie de ele. Așezați tulpinile pe un prosop de hârtie pentru a elimina excesul de apă. Apoi tăiați tulpinile în bucăți lungi de 4-5 cm.

Brânza din frigider s-a uscat? Iată cum poate fi înmuiată instantaneu

Spălați ardeiul, curățați-l de semințe și tăiați-l în fâșii subțiri cam de aceeași dimensiune cu tulpinile de usturoi. Tăiați roșiile în cuburi. Se spală mărarul și se toacă mărunt, iar brânza tare se dă prin răzătoarea mare. Sparge ouăle într-un castron mic, adaugă sare, piper, verdeața tocată mărunt și brânza.

Cea mai rapidă și eficientă metodă să crești ceapă verde fără a avea un ghiveci cu pământ

Încinge tigaia cu ulei și pune tulpinile de usturoi. Prăjiți-le la foc mediu aproximativ 2-3 minute. Când s-au rumenit se adaugă roșiile, ardeiul gras și puțină sare. Acoperiți-le cu un capac și gătiți-le la foc mic, timp de 5 minute, timp în care tulpinile de usturoi ar trebui să devină moi.

Se toarnă amestecul de ouă și se reduce focul. Tigaia se acoperă cu un capac. Așteptași 7 minute până când ouăle sunt gata. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel