Nu aruncați niciodată cojile de pepene verde! Le puteți folosi într-o rețetă indiană, care vă va cuceri
Dacă există un fruct care simbolizează vara, acesta este cu siguranță pepenele verde. Cui nu-i place să se răcorească, vara, cu o felie suculentă de pepene verde? Cu toate acestea, foarte puțini știu că pulpa pepenelui nu este singura parte comestibilă. Chiar și coaja poate fi mâncată.
Mai întâi, spălați bine coaja de pepene verde, pentru a îndepărta toate pesticidele care sunt periculoase pentru sănătatea noastră. În plus, partea cea mai verde și mai subțire a cojii trebuie îndepărtată cu un cuțit. Doar stratul alb este folosit în bucătărie.
Rețeta vine tradiția culinară indiană. Coaja de pepene verde are o textură care absoarbe perfect toate aromele condimentelor folosite. Din acest motiv, coaja de pepene verde este potrivită pentru prepararea mâncărurilor cu curry. Putem adăuga pur și simplu cojile de pepene verde, tăiate cubulețe, în amestecul de legume preferat și să le sotăm cu condimente după gust, potrivit proiezionidiborsa.it.
Cheesecake cu caramel, un desert excelent pentru vară. Oaspeții tăi nu vor rezista tentației dulci
Să vedem cum se prepară un curry gustos cu coajă de pepene, care poate fi servit cu orez sau pâine.
Ingrediente pentru patru persoane:
partea albă a cojii de la o jumătate de pepene verde;
o ceapă;
o linguriță de semințe de muștar;
o jumătate de linguriță de semințe de chimen;
un buton de unt;
două lingurițe de curry,
un praf de turmeric;
sare.
Prăjitură pufoasă și moale din cinci ingrediente: veți regreta că nu ați făcut-o până acum
Metodă de preparare
Coaja spălată și curățată a pepenelui verde se taie în cuburi. Se încinge untul într-o tigaie, apoi se adaugă muștarul și semințele de chimen. Când semințele încep să sfârâie, adăugați ceapa și rumeniți-o.
Cum să reîncălzești cartofii prăjiți ca să devină din nou crocanți: sfatul bucătarilor cu experiență
Adăugați cuburile de coajă de pepene verde în tigaie și asezonați amestecul de condimente: sare, turmeric și curry. Amestecați bine și acoperiți tigaia cu un capac. Gătiți timp de aproximativ zece minute sau până când cubulețele de pepene verde din moi.
Iată un preparat delicios care trebuie savurat cald. Data viitoare când veți cumpăra un pepene, nu uitați: nu aruncați niciodată cojile acestui fruct delicios și versatil.
Beneficiile pepenelui verde
Fiecare 100 de grame din acest fruct conţine 30 de calorii, 1 gram de fibre, 10 grame de zahăr, 1 gram de proteine, vitamina A, C, E, D, niacină, tiamină, vitamina B6, B12, acid pantotenic şi numeroase minerale precum fierul, calciul, magneziul, manganul, potasiul, fosforul, zincul, seleniul etc.
Conţinutul extrem de scăzut de grăsimi şi colesterol şi nivelul crescut de antioxidanţi (licopenul) din pepene face din acest fruct un aliat de nădejde în lupta cu radicalii liberi, protejând astfel vasele de sânge şi împiedicând îngroşarea pereţilor arteriali, scrie csid.ro.
De asemenea, pepenele verde conţine citrulină, care se găseşte îndeosebi în coajă, aminoacid care are rolul de a relaxa şi a dilata vasele de sânge, reducându-se în acest mod stresul oxidativ, responsabil de majoritatea proceselor inflamatorii apărute în corp.
Aceiaşi antioxidanţi, împreună cu vitaminele conţinute de pepene joacă un rol activ în prevenirea a numeroase tipuri de cancer, printre care cancerul de sân, colorectal, de prostată, de plămâni sau cel de col uterin. Un studiu realizat în China în 2009 arată că femeile care consumă frecvent pepene roşu au mai puţine riscuri de a se îmbolnăvi de cancer mamar, datorită antioxidanţilor şi compuşilor care distrug celulele canceroase.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News