Nu aruncați apa în care ați fiert cartofii. Trei utilizări pe care le știu doar gospodinele cu experiență
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 22 sep 2022, 08:23
WhatsApp
Nu aruncați apa în care ați fiert cartofii. Trei utilizări pe care le știu doar gospodinele cu experiență. Sursa - pixabay.com
Nu aruncați apa în care ați fiert cartofii. Trei utilizări pe care le știu doar gospodinele cu experiență. Sursa - pixabay.com
Multe gospodine gătesc diferite preparate delicioase pe baza de cartofi. Cu toate acestea, unele fac o greșeală mare, atunci când aruncă apa în care au fiert cartofii.  

Nu aruncați apa în care ați fiert cartofii, deoarece este valoroasă. Unele gospodine o folosesc pentru spălarea tacâmurilor. 

Pentru acest lucru, puteți folosi apă răcită, rămasă după fierberea cartofilor. Turnați apa într-un recipient adânc și puneți furculițele, cuțitele și lingurile, pentru cinci minute. După aceea, este suficient doar să clătiți tacâmurile sub un jet de apă curată și să le ștergeți.

Și baia fără ferestre va mirosi proaspăt și curat, dacă știi aceste trucuri simple

Curățarea cabinei de duș poate fi foarte dificilă din cauza plăcii specifice. De regulă, în acest scop folosiți substanțele chimice de uz casnic. Cu toate acestea, puteți folosi apa rămasă după fierberea cartofilor, care este ieftină și ecologică. Înmuiați un burete în apa călduță și ștergeți cabina de duș, apoi clătiți din abundență.

Cada galbenă va străluci de curățenie: ai nevoie de câteva ingrediente simple și petele vor rămâne amintire

Dacă vă place să gătiți diferite sosuri, folosiți, de obicei, făină sau amidon pentru a le îngroșa. În locul amidonului și a făinii, puteți folosi apa în care au fiert cartofii, care este bogată în amidon. Dacă ați pus în oală cartofi fără coajă, apa lor poate fi folosită la prepararea supelor și a ciorbelor.

 

 

 

BONUS. Hainele și cearșafurile vor fi parfumate. Puneți câteva picături din acest ingredient în apa fierului de călcat

 

Călcatul hainelor nu se numără printre activitățile preferate ale gospodinelor. Însă satisfacția de a avea cearșafuri și haine fără cute le obligă să ia fierul de călcat în mână și atunci când nu au chef.

Puteți face călcarea hainelor mai plăcută. Pe lângă faptul că le dați un aspect mai bun hainelor, puteți profita de această activitate pentru a le parfuma. Trebuie doar să apelați la un turc. 

Bunicile noastre adăugau câteva picături de apă de trandafiri în apa pe care o foloseau pentru fierul de călcat.

Prin urmare, atunci când veți apăsa butonul pentru abur, în timp ce călcați hainele, apa de trandafiri va fi vaporizată și va parfuma hainele. Mai mult, această apă va parfuma și camera în care călcați hainele.

Iată cum puteți folosi acest truc în siguranță și care sunt dozele corecte. Aveți grija să alegeți o apă de trandafiri cât mai naturală, fără ingrediente în plus, care, pe termen lung, ar putea duce la depuneri în interiorul fierului de călcat.

Un capac de apă de trandafiri este suficient la două pahare de apă distilată. Nu este recomandat să folosiți produse care lasă reziduuri precum parfumuri, detergenți sau balsam. 

Plantele de interior vor înflori non stop dacă le uzi cu apa în care ați fiert aceste legume

Așadar, adăugați doar câteva picături de apă de trandafiri în fierul de călcat pentru a parfuma hainele. Nu uitați să curățați regulat și cu atenție fierul de călcat pentru a preveni depunerile de  calcar. Dacă nu sunt îndepărtate, aceste depuneri pot compromite funcționalitatea fierului de călcat și pot provoca pete pe haine. 

Pentru curățarea tălpii fierului de călcat puteți pregăti un pahar de oțet fierbinte cu o lingură de sare. Înmuiați un burete în acest amestec și curățați talpa fierului de călcat.  

 

BONUS. Pune sare în pantofi. Folosește acest truc în fiecare seară, înainte de culcare

 

Sarea este cunoscută pentru nenumăratele sale utilizări în afara bucătăriei. Probabil ai încercat deja mai multe trucuri cu sare, dar de sare pusă în pantofi, ai auzit?

În bucătărie sarea este de nelipsit. Dar utilizările sale nu se opresc aici. De fapt, sarea este un aliat prețios pentru curățarea casei. În plus, sarea poate fi folosită ca și exfoliant al pielii și scalpului.  Probabil cunoașteți deja câteva dintre aceste utilizări, dar ați încercat vreodată trucul cu sare în pantofi?

Curăță sandalele din piele înainte de a le depozita în dulap. Trebuie să faci neapărat asta

Sarea este un remediu natural, care combate mirosurile neplăcute. Așadar, puteți pune seara sare în pantofi și adidași, mai ales dacă picioarele transpiră și miros urât. Pentru a evita să spălați des încălțămintea, puteți apela la sare, care va elimina mirosurile urâte.

Datorită trucului cu sare, pantofii nu vor mai mirosi urât și, în plus, nu va fi nevoie să-i băgați des în mașina de spălat.

Iată cum trebuie să procedați: puneți o lingură de sare grunjoasă în pantofi seara înainte de culcare și îndepărtați-o a doua zi dimineață. De fapt, este nevoie de cel puțin 6 ore pentru ca sarea să absoarbă mirosurile neplăcute, așa că seara este momentul ideal. Repetați trucul cu sare atunci când pantofii vor mirosi urât.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?