Urmărește emisiunea live
Nu arunca pliculeţele de ceai! Iată cum le poţi folosi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Pliculeţele de ceai folosite nu trebuie aruncate / Foto: Pxhere
Pliculeţele de ceai folosite nu trebuie aruncate / Foto: Pxhere
Pentru mulţi, pliculeţele cu plante şi fructe uscate folosite la infuzii şi decocturi sunt de unică folosinţă. De multe ori, după ce sunt folosite, sunt aruncate la gunoi. Ai fi uimit să ştii că pliculeţele de ceai au utilitate şi după ce ţi-ai savurat băutura preferată!

Pliculeţele de ceai folosite pot fi de mare ajutor în gospodărie, mai cu seamă acum, în sezonul curăţeniei de primăvară din preajma sărbătorilor de Paşti. Iată doar câteva din "minunăţiile" pe care un plic de ceai folosit le poate face:

Un plus de savoare în farfurie

După ce ai preparat ceaiul, poţi folosi punguţa cu plante pentru a da un plus de aromă altor alimente. În timp ce fierbe apa pentru paste sau pentru pilaf, aşază pe o parte a vasului un astfel de pliculeţ de ceai. Lasă-l câteva minute, apoi îndepărtează şi adaugă în apa fierbinte pastele, orezul sau alte boabe. O aromă interesantă mâncării o dau pliculeţele cu ceai de iasomie şi de muşeţel, care merg de minune cu orezul. Pliculeţele cu ceai verde dau savoare deosebită pastelor, iar cele cu scorţişoară fac preparatele cu fulgi de ovăz mai apetisante. 

Elimină mirosul neplăcut al picioarelor 

Prepară o infuzie din 500 ml de apă fierbinte şi 3-4 pliculeţe de ceai folosite. Stai cu picioarele în apă cel puţin 10 minute şi vei scăpa de mirosul picioarelor, în timp ce pielea devine netedă la atingere. Apa aceasta ajută şi la reducerea senzaţiei de picioare umflate. 

Scade intensitatea durerilor dentare 

Până ajungi la medicul stomatolog pentru evaluarea şi tratamentul unui dinte cu probleme, poţi reduce disconfortul cu ajutorul pliculeţelor din amestecuri de ceai negru, scorţişoară, cardamom şi cuişoare. Pune pe zona cu durere un pliculeţ folosit. Nu este un remediu pe termen lung, ci doar o modalitate să suporţi totul mai uşor până ajungi la dentist. 

Curăţă covoarele și preșurile

Plicurile de ceai pot fi folosite cu succes și pentru a igieniza covoarele. Păstrează-le într-o cană cu apă în frigider, până când aduni suficiente pentru a începe (7-8). Desfă pliculețele și lasă frunzele din interior la uscat pe covor, până când a fost eliminată toată umezeala. Apoi împrăştie pulberea pe podea, las-o să acţioneze peste covoare două-trei ore, după care aspiră! Vei simţi un aer nou, împrospătat în toată camera.

Elimină grăsimea de pe vasele murdare

Pune dopul la chiuveta cu vase, umple-o cu apă caldă și adaugă câteva plicuri de ceai folosite pentru a dizolva rapid grăsimea fără să folosești un detergent iritant. Ceaiul va desprinde și toate resturile de mâncare, astfel încât nu vei mai pierde timp frecând oalele sau farfuriile.

Alternativă la soluţia pentru curăţat geamuri 

Ţi-ai băut ceaiul parfumat şi ai rămas cu câteva pliculeţe? Fierbe-le din nou în apă şi apoi pulverizează cu ceaiul diluat geamurile şi ferestrele din casă. Soluţia de ceai curăţă bine şi oglinzile de amprente şi murdărie. Şterge apoi cu o cârpă de bumbac curată, care nu lasă scame. Lichidul este o alternativă la îndemână pentru soluţia degresantă din comerţ. 

Te scapă de rozătoare și furnici

Șoarecii nu agreează mirosul de ceai, așa că este o idee bună să pui plicuri de ceai folosite în dulapuri și în cămară. Pentru un efect și mai puternic, picură ulei esențial de mentă pe fiecare pliculeț.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel