Nu arunca niciodată cojile de vinete și cartofi noi: rețeta unui aperitiv delicios, cea mai nouă invenție a bucătarilor
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Nu arunca niciodată cojile de vinete și cartofi noi - rețeta unui aperitiv delicios, cea mai nouă invenție a bucătarilor. Sursa - Pexels
Nu arunca niciodată cojile de vinete și cartofi noi - rețeta unui aperitiv delicios, cea mai nouă invenție a bucătarilor. Sursa - Pexels
Irosirea alimentelor este un obicei greșit cu care sunt obișnuiți: unii mai mult, alții mai puțin. Resturile fructelor și legumelor ajung, de obicei, la coș.

Dar iată o rețetă originală, cea mai recentă invenție a experților din bucătărie. Datorita acestui preparat nu vom mai arunca niciodată cojile de vinete și cartofi noi, dar le vom transforma într-un aperitiv delicios.

Biscuiți delicioși, fără coacere. Ai nevoie de trei ingrediente și micul dejun e gata 

Aceste două legume de sezon sunt foarte populare, dar puțini știu că și coaja lor nu este doar comestibilă, ci și delicioasă. Perfectă pentru vară, aceasta este o rețetă rapidă și super ieftină.  

Pentru rețeta de astăzi avem nevoie de foarte puține ingrediente:

coji de cartofi în cantitate suficientă;

cojile de vinete după gust;

făină de năut după gust;

făină de griș după gust;

mentă proaspătă;

sare și mentă,

ulei de semințe de floarea soarelui pentru prăjit.

Modul de preparare

Nu veți mai arunca niciodată cojile de vinete și cartofii după ce veți citi această rețetă delicioasă de aperitiv.  Aperitivul din coji cartofi și vinete  este ceva cu adevărat unic.  

Clătite din mere și dovlecei. Un desert sănătos și delicios

Mai întâi, pregătește aluatul, combinând cele făina de năut și cea de griș. Turnați apă rece și amestecați până când aluatul are o consistență potrivită. Nu trebuie să fie prea lichid.

În acest moment adăugați menta tocată, sarea și piperul. Cojile de vinete și cartofi le spălăm bine și le tocăm. Punem în aluat și cojile de vinete și cartofi și lăsăm aluatul în 10 minute, la congelator.

Ai ars mâncarea? Cu aceste trucuri o poți salva cu ușurință

Între timp, încălziți uleiul într-o tigaie mare. Când uleiul este fierbinte, cu ajutorul unei linguri, formați mici clătite pe care le scufundai în ulei. După ce s-au rumenit, clătitele se pun pe un prosop de bucătărie ca să se scurgă de excesul de ulei. 

Omletă cu vinete și ton, perfectă pentru micul dejun: un preparat savuros și original

Omleta cu vinete și ton este un fel de mâncare, perfectă pentru a fi savurată caldă, dar și rece, a doua zi, într-un sandviș.

Ingrediente pentru 4 persoane:

200 grame de vinete,

100 grame de ton în ulei,

50 grame de cașcaval,

2 căței de usturoi,

ulei de măsline,

150 grame de lapte,

6 ouă,

busuioc după gust.

Omletă cu vinete și ton. Preparare

Spălați vinetele, curățați-le de coajă și tăiați-le în bucăți mici. Vinetele se scufundă într-un vas plin cu apă și lapte și se lasă să se odihnească o jumătate de oră, ca să-și piardă amărăciunea.

Curățați cățeii de usturoi, tăiați mărunt și puneți-i într-o tigaie antiaderentă cu trei linguri de ulei de măsline. Scurgeți vinetele din lichid, care se va întuneca și va fi extras înseși toată amărăciunea vinetelor și le stoarceți bine.

Pizza din spaghete: crocantă la exterior și moale la interior

Pune tigaia la foc mediu și încinge uleiul, în care veți pune usturoiul. Înainte ca usturoiul să devină aurii, adăugați vinetele și gătiți-le bine.

Când vinetele sunt aurii, le scurgem și le așezăm pe hârtie absorbantă, pentru a îndepărta orice exces de ulei.

Tartă cu lămâie, fără făină: un desert cu o aromă delicată și o textură moale și umedă

Scurge tonul din conserva și pune-l într-un castron. Adaugă vinetele și  busuiocul tocat.  Într-un castron separat, bateți ouăle și adăugați-le în bolul cu vinete și ton. Rade cașcaval și adaugă-l la vinete. Amesteca bine.

Toarnă trei linguri de ulei de măsline într-o tigaie antiaderentă și pune-o pe aragaz la foc mediu. După ce uleiul s-a încins, pune amestecul de vinete, ton, ouă și cașcaval.

Când s-a format o crustă frumoasă, cu ajutorul unei farfurii, întoarceți omleta să se gătească și pe cealaltă parte. Omleta se servește caldă sau la temperatura camerei. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel