Urmărește emisiunea live
Nu arunca niciodată lămâile stoarse. Iată cum și la ce poți folosi: sunt aur curat în gospodărie
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Nu arunca niciodată lămâile stoarse. Iată cum și la ce poți folosi, sunt aur curat în gospodărie. Sursa - pixabay.com
Nu arunca niciodată lămâile stoarse. Iată cum și la ce poți folosi, sunt aur curat în gospodărie. Sursa - pixabay.com
Lămâia este unul dintre fructele care nu poate lipsi din bucătărie, atât pentru a spori aroma bucatelor sau pentru a pregăti o limonadă delicioasă.

Pe lângă toate aceste utilizări, lămâia te poate ajuta să cureți, într-un mod ecologic și economic, casa. Lămâia este eficientă pentru eliminarea grăsimilor, a mirosurilor, a murdăriei și a bacteriilor din bucătărie.

Una dintre cele mai frecvente utilizări este să storci puțină zeamă de lămâie în detergent și vei avea vase curate și frumos mirositoare. Lămâia are un nivel ridicat de aciditate, care reușește să modifice pH-ul în locurile în care microbii și bacteriile nu pot supraviețui.

Cum să degresați recipientele de ulei: trucul bunicii care funcționează cu adevărat

Ustensile de bucătărie încrustate.  Când tacâmurile sunt acoperite de un strat de grăsime, freacă-le cu o jumătate de lămâie, apoi spală-le ca de obicei. Dacă grăsimea este foarte încrustată, pregătește o pastă cu puțin detergent de vase și suc de lămâie, adaugă-o pe un burete și freacă energic ustensilele murdare. Vei vedea cum toată grăsimea va dispărea.

Îndepărtează urmele de calcar din cratițe. Pune pe aragaz oala cu apă, în care ai aruncat câteva felii de lămâie. Odată ce apa a fiert, oala se ia de pe foc și se așteaptă câteva ore înainte de a o clăti.

Curăță placa de tăiat și cuțitele. Este esențial să ai grijă de igiena ustensilelor de bucătărie. Taie o lămâie în jumătate și frecă cuțitele, masă de tăiat și alte ustensile. Lăsați să acționeze 30 de minute și spălă-le, apoi, ca de obicei. Vor fi ca noi și vor avea un miros plăcut.

Sticla cuptorului este foarte murdară? Curățați-o astfel și grăsimea va dispărea într-o clipă

Adio grăsime de pe aragaz. Datorită efectului astringent al lămâii, poți scăpa de grăsime mai repede și cu puțin efort.  Adaugă lămâile stoarse în apă fierbinte, înmoaie un burete și curăță bine aragazul. Lasă să acționeze 5 minute și vei vedea că toată grăsimea se va desprinde.

Elimină mirosurile neplăcute din mașina de spălat vase. Uneori, reziduurile alimentare se pot acumula în mașina de spălat vase, așa că, dacă vrei să elimini pentru totdeauna mirosurile neplăcute, pune o lămâie stoarsă în timpul ciclului de spălare. De asemenea, înmoaie un burete în oțet amestecat cu suc de lămâie și șterge interiorul mașinii de spălat vase: vei vedea că la sfârșitul ciclului de spălare mirosul urât nu va mai exista.

Nu faceți niciodată aceste greșeli atunci când puneți adidașii în mașina de spălat

Robinete strălucitoare. Când se acumulează calcar pe robinete, trebuie doar să înmoi o bucată de bumbac în zeama unei lămâi. Șterge apoi robinetele. Poți folosi același remediu și la ghivecele care au acumulat calcar.

Elimină mirosurile neplăcute din frigider. Frigiderul poate dezvolta arome neplăcute, dacă nu acorzi atenție curățeniei și păstrării alimentelor. Dacă de fiecare dată când deschizi ușa și simți un miros urât, înmoaie câțiva cuișoare în zeamă de lămâie și pune-le la frigider. Vei vedea că mirosurile neplăcute dispar complet.

Podele impecabile. Dacă ai rămas fără detergentul tău preferat de curățat podele, lămâia este aliatul tău. Umple o găleată cu apă fierbinte, adaugă zeamă de lămâie și spală podelele. Vei vedea că podeaua va fi curată și va emana o aromă răcoritoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel