Nu arunca cojile de ouă. Le poți pune în gradină. Secretul grădinarilor a fost aflat
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Nu arunca cojile de ouă. Le poți pune în gradină. Secretul grădinarilor a fost aflat. Sursa foto: freepik.com
Nu arunca cojile de ouă. Le poți pune în gradină. Secretul grădinarilor a fost aflat. Sursa foto: freepik.com
Bogate în proteine, lipide, calciu și magneziu, ouăle pot fi folosite și pentru întreținerea grădinii.

Cojile de ouă sperie dăunătorii precum limacșii sau fluturii. De asemenea, cojile de ouă sunt o alternativă bună la substanțele chimice care pot fi dăunătoare sănătății dumneavoastră, precum și mediului.

Cum să folosești cojile de ouă pentru a obține un îngrășământ natural? Descoperă cum să folosești ouăle pentru a face un îngrășământ natural pentru înflorirea optimă a plantelor și întreținerea grădinii.

Un mod neobișnuit de a planta dovlecei și castraveți: vei avea o recoltă bogată toată vara

Cojile de oua sunt adevărați prieteni pentru gradina ta. Ele resping în mod natural toate insectele care pot dăuna grădinii și sunt un îngrășământ natural și eficient pentru plante. Și din motive întemeiate: colile conțin o mulțime de minerale care pot hrăni plantele.

Poți zdrobi cojile și lasă-le să se usuce la soare câteva zile înainte de a le amesteca cu pământul. Este un îngrășământ natural care va hrăni plantele din grădină.

Menta, o plantă aromată cu o mie de utilizări și beneficii. Cum se plantează în ghivece

Dacă nu știi ce să faci cu cojile de ou rămase, le poți oferi aricilor din grădină. Deși se hrănesc în principal cu proteine ​​animale, aricii apreciază și cojile de ouă.

Cu cojile de ouă poți îmbunătăți compostul. Cojile de ou echilibrează  pH-ul compostului,  deoarece  con.in calciu care va ajuta la neutralizarea altor deșeuri, cum ar fi zațul de cafea sau anumite fructe și legume. De asemenea, cojile de ouă sunt bogate în minerale și vor furniza plantelor toți nutrienții necesari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel