Novaya Gazeta se lasă învinsă de presiunile Kremlinului și își anunță suspendarea activității până la sfârșitul războiului din Ucraina
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Novaya Gazeta se lasă învinsă de presiunile Kremlinului și își anunță suspendarea activității până la sfârșitul războiului din Ucraina / Foto: Pixabay, Andrys Stienstra
Novaya Gazeta se lasă învinsă de presiunile Kremlinului și își anunță suspendarea activității până la sfârșitul războiului din Ucraina / Foto: Pixabay, Andrys Stienstra
Novaya Gazeta a cedat presiunilor Kremlinului și a anunțat suspendarea activității până la sfârșitul războiului din Ucraina.

Presiune Kremlinului asupra presei din ruse duce la închiderea mai multor publicații, posturi de radio sau TV. Novaya Gazeta a decis să își suspende activitatea până la finalul așa-zisei operațiuni speciale din Ucraina, a declarat pentru Interfax secretarul de presă al publicației, Nadejda Prusenkova.

„Ne suspendăm activitatea”, a spus Prusenkova, răspunzând la întrebarea ce va face publicația în legătură cu cele două avertismente ale Roskomnadzor.

Declarația redactorilor precizează că Novaia suspendă publicarea ziarului în rețele și pe hârtie „până la încheierea operațiunii speciale pe teritoriul Ucrainei”.

Editorii nu știu cu ce ar fi greșit sau ce acuzații li se aduc

„Cu două avertismente scrise de la Roskomnadzor, nu putem continua să lucrăm”, a explicat o purtătoare de cuvânt a Novaya Gazeta.

Prusenkova a remarcat că editorii încă nu știu în legătură cu ce au fost emise în mod specific atât primul, cât și cel de-al doilea avertisment scris al departamentului.

"Nu știm de ce. Nici măcar nu am primit încă primul avertisment. Prin urmare, nici despre redactare nu știm. Au trimis din nou un mesaj despre avertisment către mass-media, dar nu ne-au trimis motivația, nu ne-au dat nimic.”, a spus Prusenkova.

O astfel de evoluție a evenimentelor în redacția Novaya  Gazeta era de așteptat, a recunoscut secretarul de presă.

„Așteptam asta, dar am sperat până la final”, a spus ea.

Redactorul șef al Novaya Gazeta, laureat al Premiul Nobel pentru Pace



Luni mai devreme, Roskomnadzor a anunțat un al doilea avertisment către Novaya Gazeta. Motivul ar fi fost descoperirea de către Roskomnadzor a unui material pe site-ul publicației, în care era menționat un agent străin fără marcajul corespunzător, fără a explica re prezintă acest marcaj.

Pe 22 martie, Roskomnadzor a trimis primul avertisment scris redacției și fondatorului Novaya Gazeta pentru o încălcare similară.

Dmitri Muratov este redactorul șef al Novaya Gazeta. Anul trecut, el a primit Premiul Nobel pentru Pace „pentru eforturile sale de a apăra libertatea de exprimare, care este o condiție prealabilă pentru democrație și pace durabilă”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel