Novak Djokovic va putea juca la Roland Garros, deşi nu este vaccinat. Roxana Mărăcineanu, veste bună pentru sârb
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Novak Djokovic
Facebook Novak Djokovic
Novak Djokovic nu ştie încă dacă va putea participa la Australian Open, după ce autorităţile vamale i-au respins viza de intrare în ţară. Sârbul a făcut apel, dar are şanse mici de reuşită, având în vedere regulile impuse de statul australian. 

Jucătorul de tenis Novak Djokovic a primit o scutire de la vaccinare pentru a intra în Australia după o infecție cu SARS-CoV-2 în 16 decembrie, spun avocații săi în documentele depuse sâmbătă la instanță.

Lui Djokovic i s-a interzis intrarea în Australia după ce a aterizat la Melbourne săptămâna aceasta pentru a juca la Australian Open pentru că nu era vaccinat.

Avocații starului au spus că Nole a avut COVID-19 în 16 decembrie, potrivit BBC.

Cel mai bun jucător de tenis din lume se află în prezent într-un centru de detenție pentru imigranți înaintea unui proces care va avea loc luni.

Cazul său a stârnit un mare protest în Australia și a făcut furori în întreaga lume.

Djokovic, în vârstă de 34 de ani, s-a declarat împotriva vaccinării și a primit o scutire medicală pentru a juca în turneu. Decizia i-a înfuriat pe mulți australieni obișnuiți.

Miercuri, oficialii Australian Border Force (ABF) au declarat că jucătorul „nu a furnizat dovezi adecvate” la aeroportul din Melbourne, deoarece o infecție anterioară nu a fost un motiv valid pentru a intra fără vaccinare.

În documentele instanței publicate sâmbătă, avocații lui Djokovic au spus că jucătorului i s-a acordat o viză temporară pentru a intra în țară și i-a fost acordată o „exceptare medicală de la vaccinarea COVID” de către Tennis Australia din cauza infecției sale recente, potrivit Mediafax.

Sârbul va putea juca la Roland Garros. Roxana Mărăcineanu, ministrul Sportului din Franţa, veste bună

"La Roland Garros e cu totul altă poveste. Djokovic nu ar beneficia de aceleași aranjamente organizatorice ca jucătorii vaccinați, dar cu toate acestea va putea concura la Roland Garros pentru că protocoalele, bula de izolare, o permit", a spus Mărăcineanu pentru FranceInfo, citată de Eurosport

Declaraţia vine la scurt timp după ce Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, a spus că va face tot ce ţine de el pentru a-i enerva pe nevaccinaţi. 

"Nu voi trimite oamenii nevaccinaţi la închisoare. Dar trebuie să le spunem că, din 15 ianuarie,  nu vor mai putea să meargă la restaurant, nu vor mai putea să iasă în oraş pentru a bea o cafea, nu vor mai putea merge la teatru, la cinema", a mai precizat preşedintele Franţei. 

VEZI MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel