Novak Djokovic şi Stefanos Tsitsipas, calificaţi în semifinalele turneului ATP Masters 1.000 de la Paris
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Novak Djokovic Foto: Twitter - Wimbledon
Novak Djokovic Foto: Twitter - Wimbledon
Sârbul Novak Djokovic şi grecul Stefanos Tsitsipas s-au calificat în semifinalele turneului masculin de tenis de la Paris, ultimul de categoria ATP Masters 1.000 din acest sezon, dotat cu premii în valoare totală de 5.415.410 euro.  

Vineri, în sferturile de finală, Djokovic l-a expediat rapid în două seturi, 6-0, 6-3, pe italianul Lorenzo Musetti, câştigând a 12-a sa partidă consecutivă la turneul din capitala Franţei, unde a cucerit trofeul de şase ori până acum, inclusiv la ultimele sale două participări, în 2019 şi 2021.

Aceasta a fost a 90-a apariţie a campionului sârb în sferturile de finală ale unui turneu Masters 1.000 şi a 74-a sa calificare în penultimul act la o competiţie de acest nivel, deţinătorul recordului fiind rivalul său spaniol Rafael Nadal, cu 76 de prezenţe în semifinale.

Djokovic, favoritul numărul 6, va avea o misiune dificilă în tentativa de a accede din nou în finală la Paris, urmând să-l înfrunte pe grecul Stefanos Tsitsipas, numărul 5 mondial, care a trecut la rândul său în două seturi, 6-2, 6-4, de americanul Tommy Paul (31 ATP).

Tsitsipas a obţinut cu această ocazie a 60-a sa victorie de la debutul sezonului, rămânând în cursa pentru câştigarea celui de-al doilea său titlu Masters 1.000 în 2022, după cel de la Monte Carlo.

În cealaltă semifinală de la Paris se vor înfrunta canadianul Felix Auger-Aliassime, cap de serie numărul 8, şi danezul Holger Rune.

Rezultate - sferturi de finală:


Holger Rune (Danemarca) - Carlos Alcaraz (Spania/N.1) 6-3, 6-6 (abandon Alcaraz)
Felix Auger-Aliassime (Canada/N.8) - Frances Tiafoe (SUA/N.16) 6-1, 6-4
Novak Djokovic (Serbia/N.6) - Lorenzo Musetti (Italia) 6-0, 6-3
Stefanos Tsitsipas (Grecia/N.5) - Tommy Paul (SUA) 6-2, 6-4

Numărul 1 ATP a fost premiat. Ce a spus Carlos Alcaraz, cel mai tânăr lider din istoria tenisului, la primirea trofeului?

Tenismanul spaniol Carlos Alcaraz a primit trofeul care îl acreditează dreptul numărul unu mondial, cel mai tânăr jucător care accede în această poziţie, după ce a câştigat US Open în luna septembrie, la vârsta de 19 ani, informează EFE.

Pe terenul principal al turneului Masters 1.000 de la Paris, ATP l-a omagiat pe Alcaraz în cadrul unei scurte ceremonii, având pe fundal melodia "Eye of the Tiger", preferata spaniolului.

"Este un vis devenit realitate. Când eram copil îmi doream să fiu numărul unu şi să fiu campion de Grand Slam. Totul a venit foarte repede. Mă simt foarte fericit şi foarte bucuros să-l împărtăşesc cu voi toţi", a declarat Alcaraz, care va debuta miercuri la competiţia din capitala Franţei, împotriva japonezului Yoshihito Nishioka.

La 19 ani, 4 luni şi 7 zile, Carlos Alcaraz (născut pe 5 mai 2003) este cel mai tânăr jucător care a acces pe prima poziţie a clasamentului ATP, pe 12 septembrie, când ierarhia tenisului profesionist masculin a fost actualizată după triumful său de la Flushing Meadows.

Spaniolul a depăşit recordul deţinut de australianul Lleyton Hewitt, care a acces în fotoliul de lider ATP la 20 de ani, 8 luni şi 23 de zile, în 2001.

Actualul sistem de calificare al ATP a fost stabilit în 1973, primul său lider fiind românul Ilie Năstase.

Carlos Alcaraz este al patrulea spaniol care ajunge pe primul loc mondial, după Carlos Moya, antrenorul său Juan Carlos Ferrero şi Rafael Nadal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel