Novak Djokovic s-a înscris la Indian Wells, care impune vaccinarea cu schemă completă. Cum ar putea participa la turneu liderul mondial
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, se numără printre vedetele înscrise la turneul de la Indian Wells (SUA),

Conform First Post, Novak Djokovic se află pe lista înscrișilor la turneul de la Indian Wells (SUA), deși în acest moment nu se știe exact și modul prin care va putea participa sârbul, în continuare fiind nevaccinat. 

În acest moment, numărul unu mondial are două variante. Acesta se poate vaccina cu schemă completă, lucru care poate fi făcut în timp util, întrucât turneul din California este programat între 7 - 20 martie. 

O a doua variantă presupune o strategie asemănătoare cu cea de la Australian Open 2022. Statele Unite ale Americii impun vaccinarea cu schemă completă pentru cei veniți din alte țării, iar Novak Djokovic ar putea apela încă o dată pe varianta scutirii medicale deoarece legislația americană este diferită față de cea australiană. 

Ce spun organizatorii Indian Wells

'Sănătatea şi siguranţa fiind prioritatea principală, turneul va solicita o dovadă valabilă a vaccinării complete pentru a intra în complexul de tenis de la Indian Wells', au subliniat organizatorii, subliniind totodată că 'directivele pentru jucători sunt guvernate de protocoalele stabilite de WTA şi ATP şi în conformitate cu restricţiile stabilite de Statele Unite cu privite la statutul de vaccinare al călătorilor internaţionali care intră în ţară'.

Prezenţa lui Djokovic pe această listă răspunde regulamentului ATP, care stipulează că cei mai buni 30 de jucători din lume au obligaţia de a disputa cele patru turnee de Mare Şlem şi toate turneele de categoria Masters 1.000, cu excepţia celui de la Monte Carlo.

Luna trecută, Novak Djokovic, în vârstă de 34 de ani, a fost expulzat din Australia, fiind nevaccinat, după o dispută ce a durat 11 zile, care a implicat două anulări de viză, două contestații în instanță și cinci nopți petrecute la un hotel de detenție pentru imigranți, unde sunt ținuți solicitanții de azil.

Printre marii absenţi ai ediţiei din acest an a turneului de la Indian Wells se numără elveţianul Roger Federer, aflat în recuperare după o operaţie la genunchi, şi americana Serena Williams, confruntat cu o accidentare la o gambă. De asemenea, japoneza Naomi Osaka, eliminată prematur la Australian Open, nu figurează pe lista furnizată de organizatorii turneului WTA 1.000 din Statele Unite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel