Novak Djokovic, interzis în Australia. I-a fost anulată viza
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
 Foto Facebook Novak Djokovic
Foto Facebook Novak Djokovic
Sârbul Novak Djokovic, numărul 1 mondial al tenisului masculin, care a primit marţi o derogare medicală pentru a participa la Openul Australiei, este blocat miercuri pe aeroportul din Melbourne din cauza unei probleme cu viza, informează AFP. Mai mult, lui Novak i-a fost anulată viza și ar fi obligat să părăsească țara. Avocații lui vor să conteste decizia, anunţă presa internaţională.

Deși organizatorii de la Australian Open au acceptat ca numărul 1 mondial să poată juca la Melbourne fără vaccin, situația pare că s-a schimbat complet. 

Interogat de polițiștii de frontieră timp de aproximativ 9 ore, Novak Djokovic a aflat că nu i se permite intrarea în Australia. Liderul mondial a fost sfătuit să părăsească Australia, dar avocații lui vor să conteste decizia.

Nu ar fi completat formularul corect pentru tipul de viză

Potrivit presei australiene, jucătorul care a câştigat de nouă ori Australian Open, care a luat marţi avionul în direcţia Melbourne după ce a anunţat obţinerea acestei derogări, nu ar fi completat formularul corect pentru tipul de viză pe care l-a cerut.

Serviciul vamal federal a contactat guvernul statului Victoria, a cărui capitală este Melbourne, când s-a constatat că echipa lui Djokovic a solicitat "tipul greşit de viză", a indicat The Age. Djokovic a încercat să intre în ţară cu o viză de muncă ce "necesita acordul guvernului statului Victoria", potrivit cotidianului The Australian.

Ministrul statului Victoria a refuzat cererea lui Djokovic



Jaala Pulford, ministrul statului Victoria, a declarat miercuri după-amiază într-un tweet că statul său a refuzat această cerere.

Potrivit The Age, în ciuda acestui refuz, lui Djokovic i se va permite probabil să coboare din avion şi să intre în Melbourne, iar această problemă cu viza nu va face decât să-i întârzie sosirea.

Federaţia australiană de tenis (TA), organizatoarea turneului Australian Open, a confirmat marţi că Djokovic a primit o derogare medicală pentru a putea juca primul Grand Slam al anului (17-30 ianuarie). Această derogare medicală, ale cărei motive nu au fost explicate, a stârnit multe critici în Australia, în presă, în lumea politică şi cea a sportului.

Premierul australian Scott Morrison, amenințări 



Premierul australian Scott Morrison a ameninţat miercuri că îi va cere lui Novak Djokovic să prezinte dovada că derogarea medicală pe care a primit-o pentru a participa la Openul Australiei este justificată, în caz contrar tenismanul sârb va fi trimis acasă "cu primul avion".

Directorul Openului Australiei, Craig Tiley, care este preşedinte al Federaţiei australiene de tenis, a spus că "ar fi cu siguranţă util dacă Novak ar explica condiţiile în care a solicitat şi a obţinut o derogare". El a adăugat: "Îl încurajez să vorbească despre asta cu comunitatea. Am trecut printr-o perioadă foarte dificilă în ultimii doi ani şi aş aprecia câteva răspunsuri la asta."

Djokovic nu a spus niciodată dacă s-a vaccinat sau nu împotriva Covid-19, ceea ce a lăsat să planeze îndoiala în legătură cu participarea sa la Australian Open.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel