Novak Djokovic, forfait pentru meciurile din Cupa Davis din luna septembrie
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Novak Djokovic a declarat forfait pentru meciurile pe care echipa Serbiei le va disputa în Cupa Davis în luna septembrie.

Jucătorul de tenis Novak Djokovic a declarat forfait pentru meciurile pe care echipa Serbiei le va disputa în Cupa Davis, în luna septembrie, în oraşul spaniol Valencia, informează L'Equipe.

Novak Djokovic, care nu s-a vaccinat împotriva Covid-19, nu a concurat la US Open, el nefiind autorizat să intre pe teritoriul Statelor Unite. Fostul lider mondial ar fi urmat să revină în competiţie în meciurile din faza grupelor Cupei Davis, la Valencia, între 14 şi 18 septembrie. Novak Djokovic nu va putea fi văzut însă nici în Spania, a anunţat căpitanul echipei Serbiei, Viktor Troicki, pentru Sportski zurnal. „Nu va juca din motive personale. De nenumărate ori a fost prezent pentru echipa naţională, însă, de data aceasta, nu poate. Dacă ajungem la Malaga (pentru faza finală între 21 şi 27 noiembrie - n. r.), ni se va alătura”, a precizat Troicki. În schimb, câştigătorul din această vară de la Wimbledon ar urma să participe la turneul ATP 250 de la Tel Aviv, care va avea loc între 26 septembrie şi 2 octombrie.

Novak Djokovic a fost ultima oară în Israel în anul 2006, când avea 19 ani, el contribuind atunci la victoria Serbiei în faţa Israelului (4-1) la Ramat HaSharon. La Tel Aviv, alături de Djokovic mai sunt aşteptaţi Dominic Thiem, Diego Schwartzman, Marin Cilic, Karen Hacianov sau Maxime Cressy, notează Agerpres.

Citește și...

Jucătoarea de tenis Simona Halep, apărată de rivala Sorana Cîrstea

 

Eliminată în primul tur la US Open, jucătoarea de tenis Simona Halep nu a vrut să meargă la conferința de presă de la finalul jocului. Gestul ei a fost comentat de Sorana Cîrstea.

„Personal, mi s-a întâmplat și mie, deci pot să o înțeleg pe Simona. Am fost și eu în situația ei, mai ales când pierzi un meci la care nu te așteptai și ești extrem de dezamăgită. Este greu din afară să înțelegi câtă muncă se depune și cât te doare în momentul în care nu iese”, a declarat Sorana Cîrstea pentru RTVNY.

„În același timp, normal, înțeleg și partea jurnaliștilor care sunt aici și trebuie să își facă jobul. Cred că este uman, nu trebuie să judecăm pe nimeni. Fiecare gestionează înfrângerile mai bine sau mai rău, depinde de zi. Suntem oameni, nu roboți”, a declarat Sorana Cîrstea.

 

 

Citește și...

Mats Wilander: Simona Halep nu mai simte aceeaşi nevoie de a câştiga

 

Mats Wilander, fost tenismen, actual analist sportiv, a tras concluziile după eliminarea Simonei Halep de la US Open încă din primul tur, în faţa Dariei Snigur. 

„Cred că înainte se vedea când era frustrată că nu câștiga vreun meci, dar nu mai e la fel. Nu, nu îi convine când pierde vreun meci, da, continuă să lupte pentru victorii, dar nu mai simte aceeași nevoie de a câștiga. Să câștigi trebuie să fie cel mai important lucru din viața ta atunci când ești pe teren, iar Simonei pare să nu îi fie ușor să facă asta”, a spus Mats Wilander, pentru Eurosport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel