Novak Djokovic, bun de plată: Jumătate de milion de dolari
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Novak Djokovic va plăti cheltuieli de judecată în valoare de jumătate de milion de dolari, după ce a pierdut procesul cu statul australian. 

Novak Djokovic a părăsit Australia după ce Curtea Federală a naţiunii a confirmat decizia de a-i revoca permisul de intrare din cauza temerilor că prezenţa sa ar întări sentimentul anti-vaccinare.  

„Respect decizia Curţii şi voi coopera cu autorităţile relevante în legătură cu plecarea mea din ţară. Acum îmi voi face ceva timp pentru a mă odihni şi pentru a mă recupera”, a spus jucătorul de tenis Novak Djokovic, citat de BBC.

Jucătorul va trebui să suporte şi cheltuielile de judecată pentru procesul din Australia, suma ajungând la aproximativ 500.000 de dolari (438.000 de euro), notează Mediafax. Ca urmare a deciziei de a nu folosi o cale de atac suplimentară, echipa legală a lui Djokovic a fost de acord cu termenii impuşi.

Premierului Australiei: „Australienii au făcut multe sacrificii... ce trebuie protajate”

La două ore după ce Tribunalul Federal din Melbourne a decis expulzarea lui Novak Djokovic din Australia, a venit și reacția premierului Australiei, Scott Morrison, și a ministrului Imigrației, Alex Hawke.

„Această decizie de anulare a fost luată din motive de sănătate, de siguranță și de ordine publică, pe baza faptului că era în interesul public să facă acest lucru. Salut decizia de a ne menține frontierele puternice și de a păstra siguranța australienilor.”, a scris Morrison în deschiderea declarației sale.

„După cum am spus vineri, australienii au făcut multe sacrificii în timpul acestei pandemii și se așteaptă, pe bună dreptate, ca rezultatul acestor sacrificii să fie protejat. În timpul pandemiei, împreună am obținut una dintre cele mai scăzute rate de mortalitate, cele mai puternice economii și cele mai ridicate rate de vaccinare din lume. Granițele puternice sunt fundamentale pentru modul de viață australian, la fel ca și statul de drept.”, a mai spus premierul.

Acesta a reiterat că guvernul australian „a înțeles întotdeauna acest lucru și a fost pregătit să ia deciziile și acțiunile necesare pentru a proteja integritatea frontierelor.”

„Salut decizia unanimă de astăzi a Curții Federale a Australiei, care a confirmat decizia mea de a-mi exercita puterea, în temeiul Legii privind migrația, de a anula viza domnului Novak Djokovic în interes public”, a transmis ministrul Hawke.

Australian Open începe luni, 17 ianuarie, cu primele meciuri de pe tablorile principale, la masculin și feminin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel