Novak Djokovic, apel către fani după CONTROVERSATA descalificare de la US OPEN
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Novak Djokovic, băgat în ședință de sponsorul principal
Novak Djokovic, băgat în ședință de sponsorul principal
Tenismanul sârb Novak Djokovic le-a cerut, marţi, fanilor săi să aibă înţelegere faţă de arbitra de linie lovită involuntar de liderul mondial cu o minge în gât, acţiune care a dus la descalificarea sa din turneul US Open, relatează AFP. 

Într-o postare pe Twitter, Djokovic le-a mulţumit fanilor pentru mesajele pozitive, subliniind în acelaşi timp că arbitra din cauza căreia a fost eliminat din turneu şi luată la ţintă pe reţelele de socializare, nu a făcut nimic rău. Arbitra a fost criticată că a exagerat accidentarea sa căzând la pământ, presa sârbă făcând publice conturile sale din reţelele sociale.

Vă rog să vă amintiţi că arbitrul de linie pe care l-am lovit cu mingea noaptea trecută are, de asemenea, nevoie de susţinere. Nu a făcut nimic rău. Vă cer să o susţineţi şi să îi fiţi alături în aceste momente. Din astfel de momente ieşim mai puternici, ne ridicăm deasupra lor, a transmis Djokovic (33 ani).

Novak Djokovic a fost descalificat în optimile de finală după ce mingea lovită de sârb, nemulţumit de faptul că şi-a pierdut serviciul în faţa spaniolului Pablo Carreno Busta, care conducea cu 6-5 în primul set, a nimerit-o în gât pe o arbitră de linie, iar aceasta a căzut la pământ cu probleme de respiraţie.

Djokovic a fugit imediat spre victima sa şi i-a oferit ajutorul, cerându-şi scuze. Arbitrul turneului, Soeren Friemel, a apărut pe terenul Arthur Ashe şi a discutat cu arbitrul de scaun Aurelie Tourte şi cu supervizorul Andreas Egli, înainte de a avea o discuţie cu tenismanul sârb. Djokovic şi-a susţinut cazul timp de 12 minute, dar totuşi a fost descalificat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel