Noutăți WhatsApp: Ce se întâmplă cu mesajele vocale pe telefoanele cu Android
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
WhatsApp introduce o funcție nouă pentru mesajele vocale.

WhatsApp introduce o nouă funcționalitate utilă pentru utilizatorii de telefoane Android: transcrierea mesajelor vocale. Acest serviciu, deja disponibil pe dispozitivele Apple de anul trecut și pe telefoanele Pixel prin Google Messages, vine în sprijinul utilizatorilor cu deficiențe de auz. De asemenea, va fi extrem de util pentru cei care lucrează în medii zgomotoase, spun cei de la Android Police.

Cine poate folosi funcția de transcriere a mesajelor vocale

Potrivit WABetaInfo, serviciul de transcriere a mesajelor vocale este acum disponibil în versiunea beta WhatsApp 2.24.15.5. Funcția poate fi activată doar de utilizatorii care au acces la ea, aceștia trebuie doar să acceseze opțiunea Chats din Setări pentru a beneficia de noua funcționalitate. Pentru a utiliza funcția de transcriere, utilizatorii de Android trebuie să descarce mai întâi un pachet de limbă.

Opțiunile disponibile includ engleză, portugheză, spaniolă, hindi și rusă. După descărcarea pachetului și primirea unui mesaj vocal de la un prieten sau coleg, aplicația îl va analiza rapid. Pasul următor implică generarea unei transcrieri de text care va apărea într-o fereastră de tip chat. Întregul proces se desfășoară pe telefonul utilizatorului, iar mesajele rămân protejate prin criptare. Astfel, nimeni altcineva nu va avea acces la conținutul acestora.

sursa foto: Threads, abnop_itech

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel