Noul zahăr al secolului XXI ajută la reducerea numărului de calorii
Data publicării:
Autor: florin, Florin Pupăză
WhatsApp
stevia
stevia

Avizat de Uniunea Europeană în noiembrie 2011, extractul purificat din frunze de Stevia este primul îndulcitor din sursă naturală, fără calorii, disponibil pentru întreaga familie. În 2012, mai mult de 50% dintre alimentele şi băuturile cu Stevia au fost lansate în Europa. 

O nouă analiză prezentată la ICN de Dr. Adam Drewnowski, cercetător de seamă din Statele Unite, arată că oamenii care consumă îndulcitori hipocalorici, cum ar fi Stevia, au o dietă mai echilibrată. Oamenii caută din ce în ce mai des moduri prin care să poată reduce numărul de calorii şi să-şi îmbunătăţească dieta, iar Stevia răspunde la această nevoie. Îndulcitorul de origine naturală se găsește deja într-o varietate de alimente şi băuturi, cum ar fi sucurile carbogazoase, cele de fructe, apele cu formulă îmbunătăţită, iaurturile, produsele lactate şi îndulcitorii de masă.

Beneficiile Stevia: • Zero calorii • Provenit din sursă naturală • Cultivarea susţine o agricultură durabilă • Index glicemic zero; recomandat persoanelor cu diabet • Poate fi consumat şi de copii • Protejează dinţii • Se poate folosi şi la gătit • Ideal pentru o gamă largă de alimente şi băuturi Istoric

Planta Stevia este originară din America de Sud şi a fost consumată în urmă cu 200 de ani de populaţia indigenă, care folosea frunzele plantei pentru îndulcirea băuturilor sau le mesteca datorită gustului dulce. Astăzi, Stevia este folosită în mii de alimente şi băuturi la nivel global. Frunzele de Stevia sunt în mod natural dulci. Pentru a produce extractul purificat, frunzele de Stevia uscate sunt cufundate în apă printr-un procedeu asemănător preparării ceaiului, pentru a elibera substanţele dulci din frunză. Extractul purificat din frunzele de Stevia poate fi găsit într-o varietate de alimente şi băuturi, unde dulceața de origine naturală ajută la reducerea numărului de calorii şi oferă un gust dulce, precum cel al zahărului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel