Noul președinte brazilian, Lula, crede că țara sa va câștiga CM 2022
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Actualul președinte al Braziliei crede că țara sa va cuceri cea de-a șasea Cupă Mondială din istorie.

Preşedintele Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva, a declarat, vineri, că nu mai este timp pentru a "judeca" alegerea Qatarului drept gazdă a Cupei Mondiale de fotbal 2022, care debutează duminică, adăugând totodată că este încrezător într-o victorie a selecţionatei "auriverde", informează AFP.

"Nu ştiu care este criteriul pentru alegerea Qatarului. Dar în orice caz, nu noi suntem cei care judecăm acest criteriu. Alegerea a fost făcută, s-a decis", a declarat şeful statului brazilian într-o vizită la Lisbona. "Selecţionatele au fost convocate, ele au început să se antreneze. Ceea ce vrem este ca jucătorii să joace bine pentru a ne oferi un spectacol tuturor", a adăugat Lula da Silva.

După 20 de ani a venit momentul victoriei, spune Lula

De la desemnarea, la finele lui 2010, pentru organizarea acestui eveniment planetar, obţinut spre surprinderea generală în defavoarea Statelor Unite, Qatarul a fost ţinta constantă a numeroase critici privind acuzaţii de corupţie, condiţiile de muncă inumane pentru migranţi, respectarea drepturilor femeilor şi comunităţii LGBTQ+, precum şi impactul asupra mediului. 

În plan sportiv, preşedintele Braziliei a afirmat că este încrezător în şansele Braziliei de a câştiga acest turneu. "După 20 de ani, a venit timpul pentru Brazilia să fie din nou campioană mondială", a adăugat Lula.

Arbitrul român Istvan Kovacs a fost delegat la meciul de deschidere al Campionatului Mondial 2022 din Qatar

Chiar dacă nu el e cel care va oficia partida, Istvan Kovacs va avea rolul său la meciul care inaugurează cel mai atipic Campionat Mondial din istorie. Arbitrul din Carei va fi rezerva italianului Daniele Orsato.

Meciul dintre Qatar și Ecuador, cel care deschide CM 2022, va avea loc duminică, de la ora 18:00, scrie GSP. 

Scandal uriaş înainte de Cupa Mondială. Qatar ar fi oferit 7 milioane de dolari jucătorilor din Ecuador pentru a pierde meciul de deschidere

Amjad Taha, jurnalist cu origini din Bahrain, stabilit în Marea Britanie, afirmă că statul Qatar a contactat mai mulţi jucători ecuadorieni şi le-ar fi oferit suma de 7 milioane de dolari pentru a pierde meciul de deschidere de la Cupa Mondială. 

”Qatar a mituit opt jucători ecuadorieni cu 7.4 milioane de dolari pentru a pierde meciul de deschidere, 1-0, gol în repriza a doua.

Te duci la Campionatul Mondial din Qatar? Specialiştii recomandă să ai două telefoane cu tine

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică le recomandă românilor care vor să meargă în Qatar, pentru a asista la meciurile de la Campionatul Mondial, să aibă la ei două telefoane mobile. Iată de ce. 

Specialiştii Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) recomandă suporterilor români care călătoresc în Qatar pentru Campionatul Mondial de Fotbal şi îşi fac griji cu privire la confidenţialitatea datelor să ia în considerare utilizarea a două telefoane mobile, unul gol pe care ar putea fi instalate şi utilizate cele două aplicaţii (Hayya şi Ehteraz) solicitate în această ţară şi care ridică utilizatorilor probleme de siguranţă, precum şi un telefon mobil personal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel