Noul portret al Familiei Regale după moartea Reginei Elisabeta a II-a - Foto în articol
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 02 oct 2022, 17:14
WhatsApp
Averea Reginei Elisabeta a II-a, ținută secret la presiunile fostului monarh. Guvernul Marii Britanii s-ar putea confrunta cu acțiuni în justiție / Foto: Facebook The Royal Family
Averea Reginei Elisabeta a II-a, ținută secret la presiunile fostului monarh. Guvernul Marii Britanii s-ar putea confrunta cu acțiuni în justiție / Foto: Facebook The Royal Family
Vezi în articol cum arată noul portret al Familiei Regale, după moartea Reginei Elisabeta.

A fost dezvăluit un nou portret al Familiei Regale a Marii Britanii. În fotografe apar Regele Charles al III-lea, Regina Consoartă și Prințul și Prințesa de Wales, unul lângă altul, scrie Marca.

Această nouă fotografie a fost făcută în noaptea în care Familia Regală a găzduit mai mulți lideri mondiali înainte de înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a, pe 18 septembrie. Charles al III-lea a fost anunțat oficial ca Rege al Regatului Unit pe 10 septembrie, în cadrul unei ceremonii care a avut loc în Palatul St. James din Londra.

Între timp, William și Kate au fost proclamați prinț și prințesă de Wales de noul Rege, la o zi după ce Regina Elisabeta a II-a a murit pe 8 septembrie. Se pare că Țara Galilor este un loc special pentru cuplu, care locuia acolo când s-a născut tânărul prinț George.

Noul portret a fost făcut de Chris Jackson, un fotograf regal de multă vreme pentru Getty, care a surprins momente memorabile, inclusiv unele dintre cele mai faimoase fotografii de la nunta Prinţului şi Prinţesei de Wales (pe atunci Prinţul William şi Kate Middleton).

Regele Charles al III-a, absent de la un eveniment important. Care este motivul

Regele Charles al III-a nu va participa la summit-ul internaţional COP27 privind schimbările climatice care va avea loc luna viitoare în Egipt, în ciuda angajamentului suveranului în ceea ce priveşte problemele de mediu, informează Agerpres, citând DPA şi PA Media.

Potrivit The Sunday Times, prim-ministrul britanic Liz Truss a obiectat în legătură cu participarea regelui Charles la summit în timpul unei audienţe desfăşurate la Palatul Buckingham luna trecută.

Nici biroul de presă al premierului şi nici palatul nu au comentat asupra articolului de presă potrivit căruia Regele ar fi dorit să ţină un discurs adresat delegaţilor reuniţi în staţiunea Sharm el-Sheikh de la Marea Roşie. O sursă guvernamentală a spus că este ridicolă sugestia potrivit căreia prim-ministrul dă ordine monarhului. Cu toate acestea, în mod tradiţional, toate vizitele oficiale peste graniţe ale membrilor Familiei Regale sunt efectuate în conformitate cu avizul guvernului.

Înaintea ascensiunii lui la tron, au existat speculaţii potrivit cărora, în calitate de Prinţ de Wales, Charles va merge în Egipt întrucât a participat şi la summitul COP26 din Glasgow, Scoţia, anul trecut. Se pare că, după ce a fost cerut avizul guvernului, s-a convenit că nu ar fi ocazia potrivită pentru prima vizită în străinătate a lui Charles în calitate de suveran.

The Sunday Times a citat o sursă regală importantă care a spus: Nu este un mister că Regele a fost invitat să meargă. A trebuit să se gândească foarte atent la paşii pe care îi are de urmat pentru primul său turneu în străinătate şi nu va participa la COP.

Potrivit sursei, decizia a fost luată la recomandarea guvernului şi în spiritul unei atenţii permanente a faptului că, în calitatea sa de Rege, acţionează la recomandarea guvernului. Nu comentăm întâlnirile dintre prim-ministru şi Rege, a declarat o purtătoare de cuvânt a lui Truss. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?