Data publicării:

Noul lider al Nigerului spune că perioada de tranziţie nu poate depăşi trei ani. El are și un avertisment

Autor: Valentina Miu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels
Noul lider al Nigerului, generalul Abdourahamane Tiani, care a ajuns la putere printr-o lovitură de stat, a declarat sâmbătă seara că perioada de tranziţie nu poate depăşi trei ani şi a avertizat împotriva unei intervenţii militare străine în ţara sa, relatează AFP.

„Ambiţia noastră nu este să confiscăm puterea”, a declarat Tiani într-un discurs televizat, precizând că durata tranziţiei „nu poate depăşi trei ani”.

„Dacă ar urma să fie întreprinsă o agresiune împotriva noastră, aceasta nu va fi plimbarea pentru sănătate la care se gândesc unii”, a avertizat el, la o zi după o decizie a Comunităţii Economice a Statelor din Africa de Vest (ECOWAS) care s-a declarat pregătită să se angajeze într-o intervenţie armată pentru a restabili ordinea constituţională în Niger.

În acest discurs de 12 minute, generalul Tiani a anunţat lansarea unui „dialog naţional” care are la dispoziţie 30 de zile pentru a formula „propuneri concrete” în vederea punerii „bazelor unei noi vieţi constituţionale”.

Delegaţia vest-africană sosită sâmbătă după-amiaza la Niamey pentru a încerca găsirea unei soluţii diplomatice la criza din Niger a putut avea o întrevedere cu preşedintele înlăturat de la putere Mohamed Bazoum, care este ţinut captiv după lovitura de stat din 26 iulie, a anunţat o sursă din cadrul ECOWAS, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel