Noul iPhone, opţiune care îţi poate salva viaţa. Telefonul sună automat la Urgenţe, dacă eşti implicat într-un accident
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la Mateusz Dach, Pexels
Fotografie de la Mateusz Dach, Pexels
Noul model iPhone are o opţiune care apelează automat serviciul de Urgenţe dacă posesorul este într-o maşină care este implicată într-un accident. 

Tehnologia "Crash Detection" a fost testată prima dată duminică, la doar câteva săptămâni de la lansarea noului model. 

Şase persoane au murit duminică noapte într-un accident auto în Lincoln, Nebraska. Poliţiştii ajunşi la faţa locului au descris accidentul ca fiind "cel mai teribil incident din ultimii ani din Lincoln". 

Deşi nu au existat martori la accident şi toate persoanele din maşină erau fie decedate, fie inconştiente, telefonului iPhone 14 al unuia dintre pasageri a alertat serviciul de urgenţă în mod automat, scrie Daily Mail

Tehnologia "Crash Detection" este disponibilă pe modelele iPhone 14 şi iPhone 14 Pro cu ultima versiune de iOS. Este disponibilă, de asemenea, pe Apple Watch Series 8, Apple Watch SE, generaţia a doua, şi Apple Watch Ultra cu ultima versiune de watchOS. 

Cum funcţionează tehnologia 

 

Sistemul detectează automat dacă posesorul a fost implicat într-un accident de circulaţie şi apelează serviciile de urgenţă, dacă proprietarul telefonului este inconştient sau nu poate ajunge la telefon. 

Noile modele iPhone au un accelerometru dual-core, capabil să detecteze măsurători de forţă G de până la 256 G, dar şi un nou giroscop de nivel înalt. De asemenea, acestea lucrează în combinaţie cu barometrul telefonului, care poate detecta schimbări în presiunea din cabina maşinii, un GSP, dar şi un microfon care poate recunoaşte zgomote produse în mod tipic de accidente auto. 

Apple a inclus în algoritmul său peste un milion de ore de condus şi date cu privire la accidente, pentru a detecta cu acurateţe un accident. Dacă utilizatorul unui astfel de telefon are şi un Apple Watch, atunci creşte şi eficienţa sistemului. 

Noul iPhone 14 va fi asamblat în India, nu în China ca până acum. De ce s-a luat această decizie?

Apple vrea să reducă dependența de China, motiv pentru care a decis ca noul Iphone 14 să fie asamblat în India. Analiștii JPMorgan au declarat într-o notă din această lună că celebra companie va muta 5% din producția sa globală pentru iPhone 14 în India până la sfârșitul anului 2022.

Noul Iphone 14 va fi asamblat în India. Apple a anunțat, luni, această decizie care este parte a strategiei de a-şi transfera o parte din producția din China, pentru a reduce dependența de această ţară. ”Noua gamă iPhone 14 introduce tehnologii noi, inovatoare, şi capacităţi importante de siguranţă. Suntem încântaţi să producem iPhone 14 în India”, a spus compania într-un comunicat. Foxconn, cea mai importantă companie de asamblare a IPhone, produce dispozitivele la fabrica sa indiană din Sriperumbudur, de la periferia oraşului Chennai. Gigantul din Cupertino, California, produce iPhone-uri în India din 2017, dar acestea erau de obicei modele mai vechi. De data aceasta, cu iPhone 14, Apple produce pentru prima dată cel mai recent model în India, aproape de momentul lansării dispozitivului. Apple a prezentat iPhone 14 la începutul acestei luni.

Apple ar putea produce, până în 2025, 25% din toate iPhone-urile în India

Apple va vinde telefoane produse în India la nivel local, dar le va exporta şi pe alte pieţe la nivel global. Clienţii din India vor începe să primească dispozitivele fabricate local în următoarele zile, transmite CNBC. Analiştii JPMorgan au declarat într-o notă din această lună că Apple va muta 5% din producţia sa globală pentru iPhone 14 în India până la sfârşitul anului 2022. De asemenea, Apple ar putea produce, până în 2025, 25% din toate iPhone-urile în India, a spus JPMorgan. Concentrarea Apple asupra producţiei din India evidenţiază dorinţa gigantului tehnologic de a diversifica producţia în afara Chinei şi de a stimula clienţii din India, care este în prezent o piaţă mică pentru companie. CITEŞTE AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel