Noul Ghiță Mureșan, transferat din Arad în Italia
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Robert Bobroczky
Robert Bobroczky
La doar 13 ani, un baschetbalist român care măsoară în înălțime 2,26 metri va juca pentru o echipă de forță din Italia.

Baschetbalistul arădean Robert Bobroczky, în vârstă de 13 ani, face senzație în Europa, scrie digisport.ro. Interesul antrenorilor pentru Robert este justificat, având în vredere că jucătorul român măsoară 2,26 metri înălțime, fiind cel mai înalt copil la vârsta lui din Europa.

Recent, baschetbalistul a fost transferat la Clubul Stella Azzurra Roma, deși el a atras atenția mai multor cluburi din NBA, iar forțele din Spania, Real Madrid și Barcelona, și-au arătat interesul pentru gigantul copil de 13 ani.

Clubul iberic Vitoria l-a invitat în Spania, alături de familie, dar acordul între cele două părți nu s-a finalizat, astfel că Robert va juca pentru clubul italian.

Cazul lui Robert Bobroczky pare similar cu cel al unui alt baschetbalist român, fost jucător NBA. Gheorghe Dumitru Mureșan a intrat în vizorul lumii sportive tot datorită selecției observative, din cauza înălțimii peste medie avută la vârsta junioratului. La înălțimea de 2,31 m, Ghiță Mureșan deține împreună cu Manute Bol titlul de cel mai înalt jucător din istoria NBA.

În 1993 Ghiță Mureșan a pătruns în liga profesionistă nord-americană (NBA), evoluând cinci sezoane pentru Washington Bullets (1993-1998) și două pentru New Jersey Nets (1998-2000). În sezonul 1995-1996 a primit premiul NBA Most Improved Player Award.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel