Data publicării:

Noul comandant al Ucrainei se alătură pentru prima dată întâlnirii de la Ramstein

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Impas la reuniunea de la Ramstein. Aliaţii Ucrainei au convenit pentru un 'pachet semnificativ' de ajutor militar, dar fără tancuri Leopard
Impas la reuniunea de la Ramstein. Aliaţii Ucrainei au convenit pentru un 'pachet semnificativ' de ajutor militar, dar fără tancuri Leopard
Colonelul General Oleksandr Syrskyi a participat pentru prima dată la întâlnirea de la Ramstein, acolo unde s-a vorbit despre eventuale viitoare pachete de ajutor care vor fi trimise spre Ucraina.

Noul Comandant Suprem al Forțelor Armate Ucrainene, Colonelul General Oleksandr Syrskyi, a participat pentru prima dată la a 19-a întâlnire a grupului de contact privind apărarea Ucrainei în formatul Ramstein, conform informațiilor furnizate de ministrul Apărării al Ucrainei, Rustem Umerov, notează euromaidanpress.

Întâlnirea aliaților Ucrainei s-a concentrat asupra măsurilor urgente necesare pentru întărirea capacității de apărare a Ucrainei în fața ofensivei continue de iarnă a Rusiei în estul Ucrainei, suspendării ajutorului militar din partea SUA și lipsei acute de muniție în Forțele Armate Ucrainene. Peste 50 de țări au fost reprezentate de oficiali la întâlnirea de la Ramstein, fie online, fie în persoană.

Reprezentanții Ucrainei, inclusiv ministrul Apărării Rustem Umerov și șeful serviciilor de informații Kyrylo Budanov, au participat la întâlnirea de la Ramstein desfășurată la Bruxelles, în cadrul Ședinței online a miniștrilor Apărării NATO.

Potrivit lui Rustem Umerov, întâlnirea de la Ramstein s-a concentrat pe creșterea producției de apărare și drone, precum și pregătirea pentru provocările pe termen lung și abordarea nevoilor imediate.

În discursul său de deschidere, Secretarul Apărării al SUA, Lloyd Austin, care participă și el la întâlnire online, a declarat că toți aliații Ucrainei sunt hotărâți să ofere asistență militară Ucrainei și nu vor "recua" în sprijinul lor.

Este prima dată când Colonelul General Oleksandr Syrskyi participă la întâlnirea de la Ramstein online în calitate de Comandant Suprem al Forțelor Armate Ucrainene, având în vedere că a preluat funcția de la Valerii Zaluzhnyi pe 8 februarie 2024.

Noul Comandant Suprem al Forțelor Armate Ucrainene, Oleksandr Syrskyi, se confruntă cu o situație dificilă pe linia de front, unde trupele ruse înregistrează progrese treptate cu strategia lor obișnuită de a face față Rusiei, considerându-le o pierdere tolerabilă în contextul puterii mai mari a țării vecine.

Provocările sunt severe: Rusia a alocat resurse substanțiale pentru război, cheltuind dublul contribuției Occidentului în Ucraina. Trupele ucrainene de pe front se confruntă cu o lipsă de artilerie, iar ajutorul mult necesar întâmpină întârzieri nedefinite în procesul legislativ din Congresul SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel