Data actualizării:
Data publicării:

Noul candidat PSD-PNL la Primăria Capitalei. Chirieac: Se pare că PNL dorește să-l retragă pe Burduja / Ce spun Diana Tache și Ciuvică / video

Autor: Elena Aurel | Categorie: Politica
WhatsApp
Inquam Photos / Saul Pop
Inquam Photos / Saul Pop
Analistul politic Bogdan Chirieac, Mugur Ciuvică și jurnalista Diana Tache revin cu o nouă analiză a evenimentelor politice din ultima săptămână.  

Analistul Bogdan Chirieac spune că PNL ar intenționa să-l retragă pe Sebastian Burduja drept candidat comun la Primăria Capitalei și să-l susțină de Daniel Băluță. Diana Tache a explicat ce înseamnă această schimbare. 

„Se pare că PNL dorește să-l retragă pe domnul Sebastian Burduja drept candidat comun PSD și PNL. Ar fi înclinat să dea această funcție lui Daniel Băluță de la PSD pentru că nu mai vor să dea candidatul la prezidențiale PSD-ului, adică să-l susțină și PNL-ul pe domnul Marcel Ciolacu pentru funcția de președinte din septembrie. Iarăși s-au întors în ultimele 3 zile. Totul a început și cu o declarație publică a domnului președinte Nicolae Ciucă, făcută la un post de televiziune, în care a spus că PNL dorește să aibă candidatul său la președinția României. Ca urmare, s-au stricat toate jocurile.”, a spus Bogdan Chirieac.

„Vă dați seama că nu știu nici ei ce urmează să se întâmple, nu știu nici măcar ei ce li se întâmplă. Vă dați seama că până la candidații de la locale, ei nu au fost în stare să prezinte listele de la europarlamentare, aflându-se acum la Congresul de la București cu atâta lume luminată din Europa. Noi discutăm în continuare de niște liste pe surse, de niște posibile nume care sunt pe listele comune pentru europarlamentare, darămite pe localele de la noi.

Dincolo de toate, spuneam și săptămâna trecută, dacă va fi candidatul comun Burduja, sprijinit de PSD și PNL, Nicușor Dan poate să plece în vacanță și să se întoarcă pe 10 iunie, adică relaxat. Dacă merg separat, și depinde și cu cine merg separat, există șanse să poată să fie bătut Nicușor Dan. Domnul președinte Ciucă zice că PNL-ul trebuie să dea candidatul pentru președinție în septembrie, ca atare postul de primar general să revină PSD. Am văzut că domnul Ciolacu dă extemporal și el la PSD, măsoară mai mulți candidați, acum, în 6 martie.

E rușinos. Dincolo de toate, cu amărăciune spun, e rușinos. Cu nici 3 luni înainte de alegeri să nu ai cu cine să vii în fața poporului și să spui: „Asta e candidatul nostru”. Încă să faci sondaje, să dai extemporale, să te bălăcărești în exterior, în afara partidelor, în afara coaliției, nu face altceva, această coaliție, decât să asigure continuitatea mandatului lui Nicușor Dan.

Nu știu dacă nu o fi vreun ordin de zi, că ne-am obișnuit cu to do list-urile pe care le primesc conducătorii de partide, de coaliție, de țară, în ultimii 20 de ani. Nu știu dacă nu o fi vreo livrată, supravegheat, frumos: „Hai, vă faceți că munciți și că îl contracandidați pe Nicușor, Nicușor trebuie să rămână." Habar nu am.

Spun doar că e rușinos pentru o coaliție, care își asumă un scor de peste 50% în 9 iunie, să vină și să bâjbâie, în momentul de față, și încă să-și testeze propriile valori din partide, să facă sondaje noaptea.", a spus Diana Tache la emisiunea Miercurea Neagră de pe DC News și DC News TV. 

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel