Noul cancelar al Austriei, Karl Nehammer, nu vrea să meargă la concertul tradițional de la Viena: "Aș transmite un semnal greșit"
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Nehammer, agresiv referitor la subiectul Schengen. Dialog tensionat cu un jurnalist austriac care încerca să îi explice pe ce rută vin de fapt imigranții/ video/ Foto: Agerpres
Nehammer, agresiv referitor la subiectul Schengen. Dialog tensionat cu un jurnalist austriac care încerca să îi explice pe ce rută vin de fapt imigranții/ video/ Foto: Agerpres
Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a declarat că nu intenţionează să asiste la tradiţionalul concert de Anul Nou al Filarmonicii din Viena, transmite sâmbătă dpa.

"Într-o situaţie dificilă din cauza pandemiei care ne solicită mult pe toţi, aşi considera o vizită ca un semnal greşit", a scris Nehammer pe Facebook încă de joi, precizând că va urmări concertul la televizor.

Deşi la concert va asista mai puţin public, dirijorul-vedetă Daniel Barenboim a afirmat că este fericit că sala nu va fi goală. El a dorit să reamintească importanţa muzicii: "Sper să îi inspire pe unii din politicienii din întreaga lume să se gândească la importanţa nevoii spirituale de muzică a populaţiei".

Maestrul în vârstă de 79 de ani a mai dirijat orchestra Filarmonicii vieneze în 2009 şi 2014. Anul acesta, concertul va fi transmis de posturi de radio şi televiziune din 92 de ţări.

În urmă cu un an, polcile şi valsurile interpretate sub bagheta lui Riccardo Muti au răsunat fără public, din cauza pandemiei.

Numărul de spectatori, limitat pe ultima sută de metri



Acum, numărul de spectatori a fost limitat în ultimul moment la 1000, deci 700 de posesori de bilete nu vor putea asista la concert. Lor li s-au rezervat locuri la evenimentul similar de anul viitor.

Numai cei vaccinaţi împotriva coronavirusului şi cu o doză de rapel vor putea lua loc în sală. Deoarece mulţi oaspeţi din Germania şi Elveţia încă nu au primit a treia doză, reducerea numărului de spectatori a fost cea mai bună soluţie, a declarat Daniel Froschauer, membru al consiliului Filarmonicii.

"Suntem norocoşi că putem face asta cu 1000 de oameni, deoarece muzica trebuie savurată în direct", a spus Barenboim, insistând şi asupra nevoii de a se face mai mult pentru educaţia muzicală a copiilor.

Fostul cancelar, Sebastian Kurz, se va muta în SUA, pentru un nou job

Fostul cancelar federal al Austriei, Sebastian Kurz, care a renunţat anul acesta la politică după ce a început să fie anchetat pentru corupţie, va lucra ca "strateg global" pentru compania americană Thiel Capital, fondată de magnatul Peter Thiel, din Sillicon Valley, transmite joi EFE, care citează presa austriacă.

Mai multe ziare austriece, printre care Der Standard, Kronenzeitung şi Heute au informat că Kurz, în vârstă de 35 de ani, le-a confirmat zvonurile care circulă deja în presă despre planurile sale de a se muta în Statele Unite.

În ultimii cinci ani, fostul cancelar s-a transformat, din copilul minune al politicii şi speranţa dreptei austriece şi europene, într-un înger căzut, după ce a fost implicat într-un uriaş scandal de corupţie în Partidul Popular (OVP, conservator).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel