Noua Zeelandă își redeschide complet granițele
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Noua Zeelandă şi-a redeschis graniţele, după o restricţie pentru aproape toţi călătorii în martie 2020.

După mai bine de doi ani în care ţara a fost cu graniţele închise, Noua Zeelandă va reda din nou accesul tuturor pe teritoriul său. La începutul lunii mai, călătorii vaccinaţi din ţările scutite de viză, între care UE, SUA şi Marea Britanie, au intrat în Noua Zeelandă. Ultima parte a redeschiderii frontierei, duminică seara, înseamnă că ţara se va deschide pentru toţi cei care au nevoie de vize, inclusiv turişti, lucrători, familii şi studenţi, a declarat ministrul Turismului, Stuart Nash. Aceasta este o veste grozavă pentru industria turismului şi economie în timp ce oameni din emisfera nordică îşi fac rezervări din primăvară şi vară pentru sărbătorile de iarnă. Se va redeschide şi graniţa maritimă, ceea ce va permite navelor de croazieră să viziteze ţara, informează Agerpres. „Am primit mesaje optimiste de la operatorii de turism care sunt pregătiţi să primească vizitatori din întreaga lume", a afirmat ministrul Stuart Nash.

Reguli pentru turiști

Vizitatorilor din Noua Zeelandă li se va cere să se autotesteze pentru COVID-19 la sosire şi din nou în ziua a cincea a şederii lor, iar majoritatea trebuie să fie vaccinaţi. Ministrul Imigrării, Michael Wood, a declarat că vor fi reluate categoriile cheie de vize, inclusiv pentru studenţi. Înainte de pandemie, sectorul educaţiei internaţionale aducea câteva miliarde de dolari în ţară, a explicat Michael Wood. "Pe măsură ce primim cu căldură lumea înapoi pe ţărmurile noastre, este timpul perfect să prezentăm Noua Zeelandă lumii", a spus el. Noua Zeelandă, o ţară cu aproximativ cinci milioane de locuitori, a raportat peste 1,6 milioane de cazuri de COVID -19 şi aproximativ 1.400 de decese de la începutul pandemiei.

Înainte de pandemie, sectorul educaţiei internaţionale aducea câteva miliarde de dolari în ţară, a explicat Michael Wood. „Pe măsură ce primim cu căldură lumea înapoi pe ţărmurile noastre, este timpul perfect să prezentăm Noua Zeelandă lumii", a spus el. Noua Zeelandă, o ţară cu aproximativ cinci milioane de locuitori, a raportat peste 1,6 milioane de cazuri de COVID -19 şi aproximativ 1.400 de decese de la începutul pandemiei.

Turismul a fost una dintre cele mai afectate industrii de măsurile dure anticovid din ţară. În anul încheiat în martie 2021, contribuţia industriei la PIB a scăzut de la 5,5% la 2,9% în anul precedent. Turismul internaţional a scăzut cu 91,5% - sau 16,2 miliarde dolari neozeelandezi (10,2 miliarde dolari; 8,4 miliarde lire sterline) - la 1,5 miliarde dolari neozeelandezi, potrivit datelor oficiale. De asemenea, numărul persoanelor angajate direct în sectorul turismului a scăzut cu peste 72.000 în această perioadă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel