Noua variantă sud-africană de coronavirus este de 1,5 ori mai infecțioasă, dar nu și mai mortală
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Noua tulpină sud-africană, mai infecțioasă, dar nu mai mortală
Noua tulpină sud-africană, mai infecțioasă, dar nu mai mortală
Noua tulpină de coronavirus descoperită în Africa de Sud în octombrie 2020 nu este mai mortală decât cea inițială, dar este de 1,5 ori mai contagioasă.

Conform Agerpres, noua mutație denumită 510Y.V2 „este cu 50% mai transmisibilă”, dar nu mai severă, a declarat Salim Abdool Karim, epidemiolog și copreședinte al comitetului științific al Ministerului sud-african al Sănătății.

Aceste concluzii au rezultat în special din datele colectate în principalele focare de contaminare din țara situată în Africa australă. Africa de Sud numără peste 1,3 milioane de cazuri de coronavirus, dintre care circa 37.000 de morți. Grav lovită de al doilea val al pandemiei, țara a înregistrat luni o scădere cu 23% a numărului de cazuri, a anunțat ministrul sănătății, Zweli Mkhize.

Situația stă mai bine în sudul continentului african

Africa de Sud a atins fără îndoială „punctul de inflexiune” al acestui al doilea val, a declarat el, „dar este prea devreme pentru a sărbători”, deoarece, în același timp, internările în spital au crescut cu 18,3% în raport cu săptămâna precedentă. Al doilea val al pandemiei exercită o presiune enormă asupra sistemului sanitar al țării, solicitat la maxim.

„Dacă pacienții sunt mai puțin numeroși, mortalitatea în spital nu s-a schimbat” între primul și al doilea val, a subliniat un specialist membru al grupului, Waasila Jassat. „Lumea a subestimat acest virus. Acest virus poate evolua și adapta”, a recunoscut un alt om de știință din cadrul grupului, Alex Sigal, de la Institutul de cercetare pentru sănătate din Africa de Sud.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel