Data publicării:

Nouă vagoane încărcate cu cereale au deraiat între Craiova și Caracal. Circulația este întreruptă, iar cinci trenuri au fost anulate

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Agerpres
Foto cu rol ilustrativ: Agerpres
Vagoanele unui tren privat de marfă au deraiat între Craiova și Caracal. Cinci trenuri de călători au fost anulate, a anunțat CFR Călători. 

Circulația trenurilor CFR Călători a fost întreruptă temporar între stațiile Craiova și Caracal din cauza deraierii unui tren privat de marfă, a transmis CFR Călători într-un comunicat de presă.

”Circulația în zona afectată se desfășoară în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare - CFR SA.

Astfel, o parte din trenurile cu tranzit pe ruta Caracal - Craiova (precum trenurile internaționale, trenurile ce au în compunere vagoane de dormit și cușetă) sunt direcționate pe ruta ocolitoare Caracal - Piatra Olt - Craiova.

Pentru celelalte trenuri, fie este asigurată transbordarea pasagerilor cu mijloace auto, între stațiile Craiova și Caracal și retur de către managerul infrastructurii feroviare - CFR SA, fie au suprimată temporar circulația, călătorii fiind preluați de celelalte trenuri aflate în circulație”, se arată în comunicatul menționat.

Conform CFR Călători, până la această oră sunt anulate trenurile IR 1691, IR 1591, IR 1594, R 9012, R 9014.

Nouă vagoane deraiate, alte două s-au răsturnat

Potrivit unui comunicat al CFR SA, traficul feroviar a fost restricționat începând cu ora 01:30, în urma faptului că la intrarea în stația CF Leu, peste macazuri, nouă vagoane din compunerea unui tren privat de marfă au deraiat, iar alte două s-au răsturnat.

Trenul aparţine operatorului privat de marfă Global Rail Solutions, care avea în compunere 35 de vagoane încărcate cu cereale și circula în relația Salonta - Roșiori Nord.

”Personalul feroviar al SRCF Craiova va acorda sprijin tehnic operatorului privat de marfă în procesul de repunere pe șină a vagoanelor deraiate și răsturnate, astfel încât zona Craiova - Caracal să fie redeschisă în condiții de siguranță.

În acest moment circulația trenurilor se realizează cu tracțiune Diesel, pe rute alternative Craiova - Piatra Olt - Caracal (linie simplă neelectrificată).

Evenimentul va fi anchetat de o comisie de specialitate, care va stabili cauzele deraierii”, precizează CFR SA.

Citește și: Trenul pe ruta Oradea – Cluj nu va mai circula. Linii de autobuze sau autocare intră în funcțiune, începând cu 8 februarie 2024

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel