Noua speranță în terapia COVID-19 pe internet, după ce a căzut ivermectina
Autor: Val Vâlcu | Publicat pe: 23 Martie, 12:01
WhatsApp
”Pastilele” din pandemie. Sursa foto: Miguel Carro Pombo / Scop.io
Agenția Europeană a Medicamentului s-a pronunțat împotriva folosirii de ivermectină pentru prevenirea sau tratarea COVID-19. Rămâne a fi testată în continuare în studii clinice.

Cei care și-au pus speranțele în medicația antiparazitară anti-COVID nu trebuie să dispere. Nomenclatorul Institutului pentru Controlul Produselor Biologice și Medicamentelor de Uz Veterinar este extrem de vast.

”Cobaii” pot experimenta pe propriul corp și milbemicin-oxima, pirantelul embonat, fenbendazol-ul, fluralaner-ul sau, ce frumos nume pentru share-urile de Facebook, praziquantel-ul. De ce oculta mondială ne ascunde praziquantel? Vor ca pandemia să nu se termine niciodată? Vor să ne țină sub control cu masca?

Aștept să apară un doctor minune cu o rețetă secretă, un amestec mojarat din preparate masticabile pentru câini și pisici, drese cu picături pentru peștii de acvariu. Dacă oamenii care cred în basme vor să încerce, de ce nu?

Placebo are rolul său, iar în plus, dacă nu-i omoară, aceste otrăvuri îi scapă sigur de Ctenocephalides felis, Ixodes ricinus, Dermacentor reticulatus şi variabilis, dar și de Rhiphicephalus sanguineus. Adică de purici, căpușe și păduchi, fără să mai amintim viermii inelați.

Atenție!

Din datele de audiență rezultă că site-ul DCNews este citit mai ales de oameni educați, cu studii, care înțeleg, deci ironia. Îi rog să nu distribuie textul acesta fără precizarea ”Nu încercați așa ceva acasă”. Poate sunt unii destul de grăbiți, neatenți sau necunoscători încât să înghită, doamne ferește, pastilele cîinelui sau pisicii, lăsându-și animalele de companie fără protecție, mai ales acum, când se încălzește vremea.

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro