Nouă rută China - UE, prin portul Constanța. Gruia Stoica anunță o colaborare gigant
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Grup Feroviar Român (GFR) și NMSC Kazmortransflot LLP au bătut palma pentru o nouă conexiune regulată între porturile Constanța și Batumi. În acest sens, a fost semnat un Memorandum de Colaborare cu ocazia evenimentului Transport Logistics 2019 din München. 

Acordul dintre cei doi membri ai Middle Corridor - Ruta de Transport Internațional Trans-Caspică se aliniază obiectivului asociației de a spori cooperarea și de a intensifica fluxul de mărfuri de-a lungul rutei.

Colaborare între giganți

NMSC Kazmortransflot LLP, operatorul naval de stat al Republicii Kazahstan, deține cea mai mare și mai modernă flotă din Marea Caspică – nave cisternă, remorchere, precum și nave pentru transportul încărcăturilor voluminoase și barje pentru diverse transporturi.

Grupul GRAMPET - Grupul Feroviar Român este cel mai mare operator privat de transport feroviar de marfă și logistică din România și Europa Centrală și de Sud-Est și prima companie europeană care s-a alăturat Asociației Middle Corridor - Ruta de Transport Internațional Trans-Caspică, în septembrie anul trecut.

Nouă rută China - UE, prin portul Constanța

"Acordul semnat astăzi confirmă angajamentul nostru ferm față de această alianță strategică ce creează o nouă rută între China și Uniunea Europeană", a declarat Gruia Stoica, președintele GRAMPET Group, care a continuat: "În contextul în care sărbătorim 20 de ani de pionierat și performanță în transportul feroviar de marfă și logistică din Europa de Sud-Est, continuăm dezvoltarea rețelei pe piața europeană, urmărind în același timp noi oportunități alături de partenerii noştri din Asia".

(w670) 

Sorin Chinde, Vice Președintele Diviziei de Transport, subliniază: ”Există numeroase sinergii și oportunități între cele două porturi, având în vedere amplasarea lor strategică pe ruta principalelor proiecte de infrastructură de transport, precum și potențialul de dezvoltare pe termen lung".

Nivel record de investiții în ultimii ani în Portul Constanța

Portul Batumi are o capacitate de 18 milioane de tone pe an, 5 terminale și 11 dane. Investițiile în dezvoltarea portului au însumat 48 de milioane USD în ultimii 10 ani.

Portul Constanța are o capacitate de manipulare de peste 100 de milioane de tone pe an și 156 de dane, în timp ce investițiile au atins un nivel record în ultimii ani și alte proiecte cu o valoare totală de 1 miliard de euro au fost anunțate recent.

Cu un obiectiv declarat de a conecta Oceanul Atlantic prin Marea Nordului, spre Pacific, prin Marea Chinei de Sud, Grupul GRAMPET este unul dintre principalele motoare pentru dezvoltarea coridoarelor de transport care leagă Europa și Asia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel