Noua reformă a sistemului de sănătate: Lista medicamentelor compensate, revizuită? Reacția Ministerului Sănătății
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
FOTO: captura video @Ministerul Sănătății
FOTO: captura video @Ministerul Sănătății
Ministerul Sănătății a reacționat la informațiile vehiculate în cursul zilei de astăzi referitoare la o modificare a sistemului de sănătate, respectiv a modului de compensare a medicamentelor.

Viitorul taxelor și impozitelor pentru români rămâne incert. Chiar dacă premierul Marcel Ciolacu și ministrul de Finanțe garantează că nu vor exista majorări nici acum, nici după alegeri, experții sugerează că toate opțiunile sunt analizate.

Un alt scenariu discutat de guvernanți, pe lângă creșterea TVA-ului, a impozitului pe venit și a impozitului pe dividende, ar fi revizuirea listei de medicamente compensate. Deși nu au fost oferite prea multe detalii oficiale, surse ale Antena 3 CNN susțin că vor exista limite de venit pentru subvenționarea medicamentelor, că vor fi reevaluate pachetele de servicii medicale obligatorii și că va fi actualizată lista de medicamente subvenționate.

Reacția Ministerului Sănătății

"Având în vedere informațiile vehiculate de unele trusturi de presă în cursul zilei de astăzi referitoare la modificarea modului de compensare a medicamentelor precizăm că în Ministerul Sănătății nu au fost inițiate sau discutate proiecte de acte normative care reglementează acest domeniu", se regăsește în informarea oficială a instituției. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel